Tenisz

Nyerhető meccsel kezd Fucsovics Kazahsztánban

A magyar teniszező a héten Asztanában lép pályára, ahol első ellenfele az osztrák Sebastian Ofner lesz.

A két játékos egymást követi a világranglistán, Fucsovics Márton jelenleg az 57. helyen tanyázik, míg Sebastian Ofner az 58. Papíron tehát a fogadóirodáknak 50-50-re kellene kihoznia az esélyeket, de tudjuk jól, hogy teniszben azért sokkal bonyolultabb az oddsszabás.

A 27 éves osztráknak magához képest jó szezonja van, hiszen így lassan októberre fordulva 54 győzelmet jegyez a szezonban. Ezek nagy részét azonban a Challenger Touron szerezte, ahol nem kevesebb, mint hat döntőt játszott 2023-ban. Érdekes, hogy az első öt fináléját elbukta és egészen július közepéig kellett várnia arra, hogy hazai pályán, Salzburgban végre tornagyőzelmet ünnepelhessen. Ami az ATP Touron mutatott teljesítményét illeti, viszonylag kevés tornán láthattuk, de a Roland Garroson azért sikerült nagyot mennie, hiszen a selejtezőből indulva a legjobb 16 között esett ki, ami pályafutása legjobb Grand Slam-szereplése volt.

Joggal favorit Fucsovics az osztrák ellen

Történtek tehát szép dolgok Ofnerrel ebben a szezonban, de kemény pályán azért jóval sebezhetőbb, mint salakon, így nem véletlen, hogy a bukmékerek a jóval rutinosabb Fucsovics felé hajlanak. Ha megnézzük, az osztrák egész karrierje során kettő, azaz kettő győzelmet jegyez az ATP Touron kemény pályán, míg a magyarnál ugyanez a szám 84.

Ami szintén nem Ofner malmára hajtja a vizet, hogy az előző héten pénteken még Európában ütögetett, ráadásul össze is szedhetett valami sérülést, hiszen a negyeddöntős meccsét 1-6 után feladta.

Mire lehet érdemes fogadni?

Ez azért egy abszolút nyerhető meccs Fucsovicsnak, de nagy kérdés, hogy egy hónap kihagyás után milyen formában tér majd vissza egy olyan helyszínen, ahol most debütál. A magyarnak az egész szezonját a hektikusság jellemezte, voltak kifejezetten biztató meccsei, de olyanok is, amikor kritikán aluli volt a játéka. Emlékezzünk csak vissza a US Openre, ahol egy bravúrgyőzelemmel kezdett Seb Korda ellen, majd a második körben momentuma sem volt Rinky Hijikata ellen. Éppen ezért maximálisan nem tudunk megbízni Marciban.

 


✅ Tipp #1: Fucsovics nyer és 22.5 játék felett @3.10
 

Fogadási határidő: szeptember 28. 06:00