Tenisz

Ideje revansot venni, Marci!

A magyar fiú ATP-szinten 0-3-ra áll kazah ellenfelével szemben, de szerdán Dohában megtörhet a jég.

Szerdán ismét két magyar lép pályára Dohában, miután hétfőn Marozsán Fábián nagy csatában igazolta a papírformát a selejtezős Vit Kopriva ellen, míg Fucsovics Márton sima kettőben küldte haza az egykor szebb napokat látott Roberto Bautista-Agutot. 

A folytatásban már komolyabb kihívások elé néznek a magyar fiúk, hiszen mindkettejük ellenfele kiemelt lesz. Marozsán egészen pontosan a 2. kiemelt Karen Khachanovval néz majd farkasszemet, Fucsovics ellenfele pedig a 4. kiemelt Alexander Bublik lesz. Ezúttal ismét utóbbi meccsét vesszük górcső alá, akivel egyrészről hétfőn nyertünk, másrészről inkább Marciban lehet benne a továbbjutás. 

Bublik ugyanis a top 100 talán legkiszámíthatatlanabb játékosa, akinek vagy van éppen kedve teniszezni vagy nincs...Idén azért főképp előbbire volt példa, hiszen Adelaide-ből van egy elődöntője, Montpellierből pedig egy tornagyőzelme, de az Ausztrál Openen például elég szépet betlizett azzal, hogy már az első körben elhasalt Sumit Nagal ellen. 

Nehéz tehát megjósolni, hogy éppen mit láthatunk Bubliktól, még meccseken belül is elképesztően hullámzó, erre remek példa a montpellier-i tornagyőzelme, amely során minden mérkőzésén szetthátrányból fordított. Doha egyébként egy semleges helyszín a számára, ez a negyedik alkalom, hogy elindul ezen a tornán és 3-3-as mérleget tud felmutatni. 

Fucsovics jobb eredményeket jegyez Dohában, hiszen háromszor is negyeddöntőzni tudott. Igazából most sincs rossz esélye erre a magyarnak, annak ellenére, hogy Bublik ellen 1-4-re áll, ATP-szinten pedig 0-3-ra. De a legutóbbi összecsapásukon, a 2022-es wimbledoni első körben például, ha nem csal az emlékezetünk, akkor Marci nem teljesen egészségesen játszott, azért is nyílt ki az olló köztük. 

Az oddsok jelenleg 50-50-en állnak, ami abból a szempontból érdekes, hogy a kazah indult favoritként, tehát a tétek inkább Marci továbbjutására érkeznek be. 

Éppen ezért 1.88-ért nem látunk értéket Fucsovics nyeretésére, hiszen volt 2.20 is, amiben viszont lehet fantázia, hogy megnyeri az első szettet. Bublik ugye 4. kiemeltként nem játszott az első körben, tehát valamivel rozsdásabb kezdhet, mint Marci, aki egy szép győzelmen már túl van Dohában. Illetve azt se felejtsük el, hogy a kazah az idei 11 mérkőzésén nyolcszor (!) elveszítette az első játszmát. 


✅ Tipp #1: 1. játszma nyertese Fucsovics @1.85

Fogadási határidő: február 21. 14:00