Gold Cup

Továbbcsalták Mexikót, következik a Reggae Boyz a döntőben

Jamaica úgy döntött, nem lesz álomdöntő, így Mexikó akár könnyedén is nyerheti a finálét.

Habár még az elődöntők előtt is mindenki úgy gondolta, összejön az USA-Mexikó álomdöntő, Jamaica közbeszólt. Az előzetesen esélytelennek kikiáltott együttes legyőzte a hazai pályán futballozó Egyesült Államokat, amellyel már egészen biztosan legnagyobb sikerüket könyvelhetik el az Arany Kupák történetében. "A telefonom megállás nélkül csörög, el sem tudják képzelni... Ha hazatérünk Jamaicába, alighanem óriási buli lesz" - nyilatkozta már most az egyik játékos. A Reggae Boyz mindössze egyetlen mérkőzését nem tudta megnyerni és összesen csak három gólt kaptak a teljes tornán. Ez persze nem olyan sokkolóan meglepő, hiszen ha valami, akkor a védekezés a Copa Américán is jól ment Winfried Schäfer együttesének.

Lényegesen csúnyább körülmények között jutott be a döntőbe Mexikó, amely szinte mindent megtett az ellenszenv kivívásáért. A Costa Rica elleni negyeddöntőben és a Panama elleni elődöntőben is óriási hátszelük volt, mindent elmond a bíráskodásról, hogy a két egyenes kieséses találkozón három tizenegyesből szerezték góljaikat. Costa Rica ellen a 120., Panama ellen a 90+7.(!!) és a 105. percben. Nem is csoda, ha az egyenlítő gólt megelőzően óriási balhé tört ki a kispadoknál. A büntetőt egyébként még a 89. percben ítélte meg a játékvezető, de érdemes megnézni az esetet. Kapitális bírói hiba...

"Kérdezem magamtól, hogy mégis miért történt mindez. Mindent jól csináltunk, de mégis elbuktunk. Nem hiszem el, hogy ez megtörténhet a futballpályán" - nyilatkozta Hernand Gomez a panamaiak edzője. A jelek szerint a csapat is egyetértett trénerével.

A döntőnek annak ellenére is Mexikó a toronymagas esélyese, hogy egyértelműen ők a kiszámíthatatlanabb csapat, a döntőbe mindössze egy győzelemmel jutottak be. Jamaica kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, hozzák a maguk bunkerfociját, hiszen ezzel van csupán esélyük a nagyok ellen. Nagy kérdés, hogy engedi-e nyerni a CONCACAF Jamaicát, de nekünk van egy olyan sejtésünk, hogy Panama sorsára jut a Reggae Boyz is.

Jamaica-Mexikó
   
1 X 2
4.55 3.40 1.70