Nemzetközi foci

Trükkös akart lenni a kiscsapat, pedig előre szóltak, hogy rá fog fázni

  • MVB80

Francia Guyana egy nagy nevet bedobva játszott 0-0-t Hondurasszal az Arany Kupán, de 0-3 lesz a vége, mert a sztár nem játszhatott volna.

Chateauroux, Guingamp, Lyon, Chelsea, Trabzonspor, Metz, Delhi Dynamos, ezek voltak a korábbi nyolcvanszoros francia válogatott Florent Malouda klubjai.

A balszélső a Chelsea-vel nyert BL-t, EL-t, angol bajnokságot, FA Kupát, a Lyonnal egymás után gyűjtötte be az aranyakat a Ligue 1-ben, és tagja volt annak a francia válogatottnak, amely 2006-ban döntőt játszott a németországi világbajnokságon.

Malouda neve most azért került ismét elő, mert szülőhazája, Francia Guyana színeiben pályára lépett az Arany Kupán, a CONCACAF-zóna legnagyobb tornáján.

A torna első meccsén még Malouda nélkül kapott ki Francia Guyana 4-2-re Kanadától, de Honduras ellen már pályára küldték a klasszist, aki a csapatkapitányi karszalagot is megkapta.

Szép dolog, ha az ember a szülőhazáját képviseli, csak az a gond, ha ezt szabályellenesen teszi

Össze is jött egy meglepőnek mondható 0-0-s döntetlen, de ebből utólag 0-3 lesz, mert Malouda nem játszhatna a tornán.

Az Arany Kupán ugyanis a FIFA szabályai vannak érvényben, az pedig úgy szól, hogy ha egy játékos szerepelt tétmeccsen egy válogatottban, akkor nem léphet pályára egy másik nemzeti csapatban.

Malouda esetében pedig nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a 80 meccset, amit a francia válogatottban játszott, még úgy sem, hogy Francia Guyana nem FIFA-tagország, így normál esetben nem vonatkozik rá a nemzetközi szövetség által hozott szabály.

Így fordulhatott elő, hogy Malouda három meccsen is játszott Guyana színeiben a Karibi Kupán, amelyen csapata a harmadik helyet szerezte meg. De az nem hivatalos FIFA-torna volt, míg az Arany Kupa annak számít, úgyhogy Guyanának bele kell nyugodnia, hogy 0-3-ra fogják módosítani a Honduras elleni meccs végeredményét.

Ami egyébként a negyeddöntő párosítását is befolyásolhatja, mivel az A csoportban már két forduló után van két négypontos, Costa Rica, illetve Kanada, és ha Hondurasnak odaítélik a 3 pontot Malouda jogosulatlan szereplése miatt, akkor nagy valószínűséggel azzal tovább is jut a csapat, mivel a nyolc közé két harmadik helyezett is becsusszan.

A -n folyamatosan lehet fogadni a mérkőzésekre, így az utolsó fordulóban esedékes Kanada-Honduras találkozóra is megvannak már az oddsok.