Gold Cup

Súlyos problémák derültek ki, így a favorit ellen fogadunk a Gold Cupon

  • varin

Az első kötelezőjét nem tudta hozni Kanada, így nem nagyon van újabb hibázási lehetősége.

Vaskos meglepetéssel kezdődött a 2023-as Gold Cup az egyik esélyes számára, Kanada az 1.20-as odds ellenére sem tudta legyőzni Guadeloupe legjobbjait. A Juharlevelesek szombat hajnalban Guatemalával találkoznak, ahol egy vereség akár kiesést is jelenthetne.

4161236

A Kanada elleni bravúrt remekül prezentálja, hogy Guadeloupe története során csupán ötödször szerzett pontot a tornán, az utolsót ráadásul 2009-ben hozta össze. Hiába fizettek tehát 6-7-szeres oddsot még a döntetlenre is, Kanada csupán 2-2-t ért el toronymagas favoritként. És mivel a csoport másik meccsén Guatemala legyőzte Kubát, így ha ezúttal sem érvényesül a papírforma, John Herdman fiai az utolsó körben még bőven cidrizhetnek.

Ráadásul még csak arról sem volt szó, hogy Cavalliniék mindent kihagytak és a kiscsapatnak csak szerencséje volt, hiszen kaput csak eggyel többször talált Kanada és az xG-mutató is csupán 0,36-dal volt magasabb a torontói mérkőzésen. De ha megnézzük a csapat hátterét és azt, hogy miről is szólt a mérkőzés előtti sajtótájékoztató, talán nem lepődünk meg annyira...

Hiszen ahogyan az Egyesült Államok csapatánál, úgy itt is komoly, kívülről érkező problémák nehezítik az együttes dolgát, csak éppen itt financiális gondokról cikkeznek a helyi lapok. A TNS ugyanis hétfőn arról írt, hogy a helyi szövetségnek alighanem csődvédelmet kell majd kérniük a pénzügyi helyzet okán, amely kihatással lehet a válogatottak szereplésére is. Mint azt Jason deVos ideiglenes főtitkár elmondta, legrosszabb esetben a két felnőtt válogatott ősszel nem is léphet pályára hivatalos mérkőzésen.

"A világbajnokság után mindenki azt várta, hogy jön a fény és csillogás, mindenre lesz pénz és a következő szintre léphetünk, de ez sajnos nincs így. Össze kell fognunk és nem ujjal mutogatni a másikra, hogy egy valódi megoldás születhessen, a válogatottak pedig működjenek tovább. Nem visszafelé kéne haladnunk, hanem előre, főleg így, hogy a vb-t követően nőttek az elvárások mindenki felé" - nyilatkozta Herdman mester.

Mint arról a kanadai lapok írnak, a férfi futballisták esetében most jött elő, hogy gyakorlatilag szerződés nélkül játszanak a válogatottban, míg a nők esetében már 2021 év végén fennállt ez a probléma. Többek között egyébként ezért is maradt el egy Kanada-Panama barátságos mérkőzés még a hónap elején.

A helyzet tehát korántsem üdvözítő, Guatemala pedig kibabrálhat a tartalékos Kanadán. Noha a kék-fehérek még világbajnokságon nem jártak, a Gold Cupoknak rendszeres résztvevői, miként 1967-ben sikerült is egyszer megnyerniük a trófeát.

Szoros meccset várunk, méghozzá meglepetés végeredménnyel. Guatemala Kuba ellen kifejezetten jól játszott, bőven felülmúlta ellenfelét a mutatóknak, ez ellen a szedett-vedett kanadai gárda ellen pedig benne van egy igazán nagy bravúr, ami rögtön továbbjutást is érne.

{"headTitle":"Guatemala-Kanada","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-07-02 03:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Guatemala +1.0","odds":"1.92","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[4161236] 2023-07-02 03:30:00 Guatemala - Canadax;