Lóverseny

Erős tippünk van a Gold Cup-ra!

Címkék:

Al Boum Photo révén 2004 után ismét címvédés lehet a Cheltenham Gold Cup-on.

A Cheltenham Festival az utolsó napjához érkezett, a pénteki menü fő futama pedig a Gold Cup lesz, amely az egész esemény legnagyobb presztízsű és legnagyobb összdíjazású versenye. 5294 méter és 22 leküzdendő akadály vár a lovakra és zsokéikra, a bajnok pedig a dicsőség mellett több, mint 300 ezer angol fontot keres. Összesen egyébként 625 ezer angol fontot dobnak majd szét a helyezettek között, tehát nem csak az első helyért éri meg küzdeni. 

Paul Townend tavaly felért a csúcsra a Gold Cup megnyerésével. - Fotó: HorseRacing

A Gold Cup-ra magyar idő szerint pénteken 16:30-kor kerül sor, a futamra pedig a bet.lovi.hu-n tehetjük meg tétjeinket.

Tavaly meglepetésre Al Boum Photo lett a befutó, Willie Mullins 8 évese pedig idén megpróbálkozik a címvédéssel. Nyergében ismét a világ egyik legjobb zsokéját, Paul Townendet találjuk majd, aki tegnap és tegnapelőtt is behúzott egy-egy futamot. Al Boum Photo idén már favoritként várja a Gold Cup rajtját, ugyanakkor a címvédése mégis bravúrnak számítana, ugyanis ez a verseny történetében nagyon kevés lónak sikerült. 

Legutóbb 2004-ben, Henrietta Knight trenírozottja, Best Mate tudta megvédeni címét a Gold Cup-on.

Al Boum Photo igazi formájáról egyébként meglehetősen keveset tudhatunk, hiszen a télen mindössze egy futamon indult, amit ugyan játszi könnyedséggel nyert meg, ám a mostani mezőny klasszisokkal erősebb lesz. Viszont egy biztos, Al Boum Photo formája ide lett élesítve, hónapok óta a Gold Cup volt fókuszban Mullins klasszisánál. 

Ugyanez például nem igaz Delta Workre, Gordon Elliott 7 évese ugyanis a télen két nagy presztízsű versenyen is csúcsformát mutatott. Nagy kérdés, hogy sikerül-e néhány hónapon belül harmadszor is a legjobb formájába hozni a lovat. Ráadásul Delta Work nyergében ezúttal M P Walsh lesz, miután Jack Kennedy megsérült. Noha Walsh sem rossz zsoké, de fontos, hogy mennyire van összeszokva a lóval. Kennedyvel több esélye lett volna Delta Worknek, ettől függetlenül Al Boum Photo egyik legkomolyabb kihívója lehet. 

Papíron Santini is erős kandidáltja a győzelemnek, ám Nicky Henderson 8 évese nem volt túl meggyőző a télen, annak ellenére, hogy két futamot is behúzott. Sok szakértő szerint, ha nem a legendás Henderson trenírozná, akkor nagyjából dupla ilyen szorzót kapnánk Santinire. 

A tavalyi Gold Cup mezőnyéből Al Boum Photo mellett indul Clan Des Obeaux is. Paul Nicholls 8 évese tavaly az ötödik helyen futott be, de két akadállyal a vége előtt még abszolút ott volt az élmezőnyben. Decemberben Kemptonban láthattuk legutóbb futni, ahol egy több, mint meggyőző győzelmet aratott. Clan Des Obeaux erős kihívója a címvédőnek, ugyanakkor hatalmas kérdés, hogy az utolsó métereket, hogyan bírja, eddig ugyanis a 3 mérföldnél hosszabb távok rendre kifogtak rajta. 

Rettentően sűrű a mezőny, az említett indulókon kívül még Kemboy, Lostintranslation és a nagyon szívós Bristol De Mai is beleszólhat a küzdelembe, főleg ami a helyekért folyó csatát illeti. 

Ritkán beszélhetünk a Gold Cup-on kiemelkedő favoritól, de most különösen nehéz tippelni. Több szakportál is úgy gondolja, hogy benne van a címvédés, és átnyálazva a mezőnyt, tényleg úgy tűnik, hogy Al Boum Photo az egyik legjobb választás. 4.00 feletti oddson fogadható jelenleg, míg helyre 1.80 körüli oddsot kapunk. Utóbbit kifejezetten erős tippnek gondoljuk.
 

>>>Fogadj a Cheltenham Gold Cup-ra a bet.lovi.hu-n!<<<