Logibet

Átlagos tippmesterből az egyik legjobb lett - interjú onlyvape-pel

  • Logibet

A Logibet tippmestere márciusban döntött úgy, hogy átáll a lóverseny-fogadásra. Az eredmények pedig magukért beszélnek.

Logibet: 2018-ban csatlakoztál a Logibethez, egészen 2022 márciusig rengeteg sportágra fogadtál, de lóversenyre nem. Hogyan értékeled az addigi teljesítményedet?

Onlyvape: Elégedett vagyok, de azért az első időszak bőven a tanulásról szólt. Kellett néhány év mire letisztult mi az amit érdemes erőltetni, és hozzáállásban is fejlődni kellett.


Logibet: Ezután jött a váltás, átálltál teljesen a lóversenyre. Miért döntöttél úgy, hogy minden mást elengedsz a loviért? Vagy a lóverseny fogadás egy régi szerelem neked?

Onlyvape: Korábban mindenféle sportágra fogadtam, mert sok sportot követek, mellette rengeteg forrást is használtam. A gondolat az volt, hogy sok tipp/forrás kombója majd egy stabil profitot eredményez... Természetesen a végeredmény többnyire káosz lett, mert nehéz volt a rollt hozzá igazítani, ráadásul a tippek minősége sem volt az igazi, egyértelművé vált, hogy változtatni kell.

'Onlyvape' elmúlt hat hónapos statisztikája

A gondolat, hogy lovakra kéne fogadni kb. 4 éve jött, de egy ideig mindig abbamaradt, mert az elején egyáltalán nem láttam át. Időnként foglalkoztam vele, de ez egy hosszú folyamat volt, kb. 1 éve jutottam el oda, hogy kezdem érteni mit is kell böngészni egy-egy futamnál, de a mai napig kísérletezek mert mindig van amin érdemes javítani. Szép számokat hozok, de lehet olyan szűréseket csinálni ahol mínuszos, vagy éppen nullás a jelenlegi szisztéma.

És igen, mondhatjuk szerelem, mert ezek a brutális oddsok azonnal megfogtak. Nem mindennapi, hogy 1-2 hónap alatt akár megsokszorozod a rollod single fogadásokból. Lovizni nem csak nyereséges műfaj, de kellő adrenalin löket is:D

Logibet: Mi a legnagyobb kihívás a lóversenytippekben? Helyre, győztesre is fogadsz, mikor mi a döntő tényező az egyes fogadástípus mellett?

Onlyvape: Ez tulajdonképpen játék a számokkal. Konkrétan ahhoz, hogy sikeres legyél lovas fogadásban nem kell értened a sporthoz, én sem vagyok szakértő. Például focinál, és sok más sportnál ez pont fordítva van, nem árt ha érted, hogy mi történik a pályán. A lovaknál csak statisztikákat böngészünk (sebesség, mekkora távokat futott milyen eredménnyel, különböző távokon hogy változott a sebessége, ki a zsoké, ki a tréner stb.). A legnagyobb kihívás egyértelműen ez, hogy ebből a sok adatból kibogarászni azokat a lovakat akikben benne lehet a bugi. Az, hogy csak győztesre vagy helyre is szól a fogadás a tipp erősségétől függ. Egyébként ezen is dolgozom, mert ha rászűrünk akkor tökéletesen látszik, hogy annyira markánsan ez nem mutatkozik meg számokban, ezen azért javítani szeretnék.


Megnézem 'onlyvape' statisztikáit


Logibet: Mielőtt lóverseny tippeket publikáltál, vélhetően már beleástad magad a lóverseny világába. Az első hónapban azonban nem nagyon jött a siker. Nem tántorított ez el a váltásban?

Onlyvape: Nem, mert mire odajutottam, hogy fogadok és nem csak az excelbe vezetem addigra már beleástam magam annyira, hogy tudtam nagyjából mire számíthatok. Az első ~5-600 tippemet meg sem játszottam, csak tanultam. Az, hogy 50-100 fogadás után mínuszos a mérleg az itt egy átlagos hetet jelent, szó nincs downswingről.

Logibet: Azóta viszont beindult a szekér. Erős számokat produkálsz a Logibeten, nem véletlenül lettél már listavezető tippmester is a ranglistán. Mit gondolsz a 26%-os ROI hosszútávon mennyire tartható? Milyen számot tűztél ki eleinte célként?

Biztos vagyok benne, hogy 20% feletti ROI reális hosszútávon, a saját statisztikám is ezt támasztja alá, majdnem négyszer ekkora tippszámnál.

Sportágankénti szűrő

Logibet: Hogy viseled a lóversennyel járó varianciát? Nálad sem ritka, hogy 10-20 tipp is megy egyhuzamban a levesbe.

Onlyvape: A varianciával jóban vagyok, szerencsére nem vagyok tiltelős. Ami fontos még, hogy itt tényleg tudatosan kell bánni a bankrollal, ha betartod máris könnyebb átvészelni a rosszabb időszakokat, nem véletlenül ajánlok 1%-ot (ami akár lehet kevesebb is). A lovaknál (főleg ha underdogra vadászunk) a fogadásaink nagy része vesztes, ezzel számolni kell.

Aki nem képes higgadt maradni, és csak a pénzt kergetni itt garantált, hogy gyorsan lenullázza magát. Megéri és izgalmas, de nem mindenkinek való a lovizás. 

Logibet: 1200 tippet adtál fel lóversenyre. Milyen arányban használsz saját statisztikát, illetve más forrásokat? Illetve tervezel valami változást a következő hónapokban? Már most is masszív tippszámmal dolgozol.

Onlyvape: Az összes tipp amit megosztok az saját, de én is kész adatbázisokból dolgozom, mert 100%-ban statisztika alapján szelektálok, és ekkora adathalmazt lehetetlen saját kezűleg vezetni.
Nem tervezek váltani, sikerült megtalálni azt, ahol komoly profitot tudok termelni viszonylag stabilan. Az évek alatt kiderült, hogy más sportágakban megközelíteni sem tudom ezt az eredményt, fölöslegesnek érzem a váltást.

Logibet: Köszönjük szépen, hasonló folytatást kívánunk!

 

>>>Szeretném megkapni 'Onlyvape' tippjeit!<<<