Vízilabda

Kötelező győzelem előtt a Märcz-csapat

Hollandia ellen már a legjobb nyolc közé jutás a tét a magyar férfi vízilabda-válogatott számára a barcelonai Eb-n.

Válogatottunk Hollandia ellen nyolcaddöntőzik. - Fotó: MTI

Nem tört meg a jég, sőt, még gyengébben játszott a magyar férfi vízilabda-válogatott pénteken Németország ellen, mint korábban. A kiábrándító teljesítmény után "örülhetünk", hogy döntetlenre mentették a fiúk a mérkőzést, s második helyen jutottunk tovább, így legalább a nyolc közé jutásért nem kell vért izzadni.

1x2    
Magyarország Döntetlen Hollandia
1.05 12.00 10.00

Legalább is papíron, hiszen Hollandia nem képvisel komoly játékerőt, hiszen a 2017-2018-as Világliga szezonban idegenben 13-6-ra, míg hazai medencében 13-1-re vertük őket. Igaz, amilyen produkciót nyújtott eddig az Európa-bajnokságon Märcz Tamás együttese, azon sem lehetne igazán komolyan meglepődni, ha ez a félig-meddig amatőr holland csapat megnehezítené a dolgunkat, esetleg kiejtene bennünket.

Vámos Márton az eddigi teljesítmény alapján igen éles kritikát fogalmazott meg: "Megpróbáljuk összeszedni magunkat, a védekezésünket át kell mentenünk, de a fórokat össze kell rakni, mert ami egymás között az edzésen ment, abból semmi sem sikerült a németek ellen. Lassan járattuk a labdát, olyan impotens az egész kívülről és belülről egyaránt..." - mondta a balkezes pólós az M4 Sportnak. Vámos egyébként hozzátette, hogy a hollandokat biztosan legyőzik majd vasárnap, aztán pedig jöhet címvédő, olimpiai bajnok szerbek elleni sorsdöntő mérkőzés.

Szerintünk azért nem árt, ha a fiúk odateszik magukat vasárnap és csak és kizárólag erre a mérkőzésre koncentrálnak, és nem kezdenek el előre tekintgetni, nehogy megüssük a bokánkat.

A magyar férfi válogatott Eb-csapata:
Kapusok: Nagy Viktor, Vogel Soma.
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

 

 

 

 

Ami a nyolcaddöntős meccs esélyeit illeti, a     szerint egyértelműen a magyar csapat a favorit, olyannyira, hogy háromesélyben mindössze 1.05-szörös pénzt kínál mieinkre, a hollandokra 10-szeres oddson lehet fogadni, a remi pedig 12-szeres szorzót ér. A bukik szerint 5,5 gólos favoritnak számít a Märcz-alakulat, a gólok számának határát pedig 18,5-re lőtték be a bukmékerek.

A vasárnap 17:00-kor kezdődő Magyarország-Hollandia találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!