Foci-vb 2018

Ez lehet messze a legsimább nyolcaddöntő a vb-n

Az oddsok alapján kizárólag az a kérdés, mennyit tesz közé a belga csapat Japán ellen.

   
Belgium Döntetlen Japán
1.35 4.45 8.75

Az utolsó állva maradt ázsiai csapat, Japán Belgiummal találkozik a legjobb 16 között hétfőn este 8 órakor. A Lukakuékra kínált 1.35-ös szorzó jól mutatja, mekkora favorit is az európai gárda, és bizony tényleg nagy gondba ütközünk, ha szeretnénk egyetlen érvet is felhozni Japán továbbjutása mellett.

A belgák ugyanis izgalommentesen, 9 ponttal abszolválták a csoportkört úgy, hogy az utolsó, Anglia elleni csoportdöntőt már cserékkel hozták le Lukaku és Hazard sérülése miatt, míg De Bruyne, Kompany, Mertens és Menuier szintén csak a padon kaptak helyet. Ám hiába a tartalékos csapat, Januzaj tekerésével így is a belgák kerültek a csoport élére, márpedig ezzel aligha jártak rosszul az első körben, hiszen Japán lényegesen gyengébb csapat benyomását keltette eddig a vb-n, mint Kolumbia.

[2059636] 2018-07-02 20:00:00 Belgium - Japánx

Az ázsiai csapat tulajdonképpen egy buta kezezésnek, Kolumbia impotens támadó futballjának, illetve a szerencsének köszönheti a továbbjutását. Okazakiék ugyan győzelemmel nyitottak a 88 percig emberhátrányban játszó dél-amerikaiakkal szemben, ám a végén csak azért élték túl a csoportkört, mert kevesebb sárga lapjuk volt, mint Szenegálnak.

Belgium 32 év után, Japán pedig történelme során először juthat a legjobb nyolc közé.

Véleményünk szerint ez az a mérkőzés, amelyen nem kell igazán sokat polemziálni. A belgáknál ha a teljes keret hadra fogható, akkor óriási a minőségbeli különbség a javukra. Márpedig az előzetes kezdők alapján Roberto Martínez a legjobbjait fogja ma este bevetni, így Romelu Lukaku tovább gyarapíthatja vb-góljainak számát, míg a másik oldalon Shinji Okazaki viszont kisebb sérüléssel bajlódik.

A két csapat a tavalyi év végén barátságos mérkőzést vívott egymással, akkor Belgium 1-0-ra tudott nyerni, ám az azt megelőző mérkőzéseken az ázsiaiak nem szenvedtek vereséget, így például a legutóbbi vb-randevújukon, 2002-ben is 2-2-re végeztek.

Ez a belga csapat azonban talán a valaha volt egyik legerősebb, amelyet még az sem befolyásol nagyon, hogy sokak szerint Martínez mester nem a legalkalmasabb, hogy vb-címig vezesse a Vörös Ördögöket. Az ázsiaiak eddig nem tettek ránk túlságosan pozitív benyomást, ráadásul utolsó öt, európai csapat ellen vívott meccsüket egyaránt elveszítették.

Nem valószínű, hogy hatalmas gólgálát rendeznek a belgák, nem fognak magukból kiadni mindent, hiszen könnyen elképzelhető, hogy néhány nap múlva a brazilokkal csapnak össze, ám továbbjutásukhoz kétség sem férhet, így tényleg mindössze az lesz a kérdés, hogy mennyire akarják majd simán venni ezt a nem túl nehéz akadályt Hazard-ék.

hatharom.com
Belgium -1.25
@1.75
[2059636] 2018-07-02 20:00:00 Belgium - Japánx;