Foci-vb 2022

A belgák mellett ki rúghat labdába? - íme az F-csoport előzetese

Nem került papíron bonyolult csoportba a mindig esélyes belga válogatott, de azért okozhatnak meglepetést a riválisok. Jön az F-csoport beharangozója.

A katari világbajnokság F-csoportjában az egyik végső győzelemre is esélyes Belgium mellett még egy európai, egy afrikai és egy észak-amerikai csapat került a kvartettbe. A 2018-as vb-ezüstérmes Horvátország, Marokkó és Kanada szerepe egy igen kiélezett négyest eredményezhet, legalábbis a belgák mögött mindenképpen. 


>>> Foci-vb 2022 hírek, tippek, eredmények itt<<<


A fogadóirodáknál egyértelmű esélyes a két európai válogatott, miután a belgákra 1.53-as szorzón fogadhatunk, míg déli szomszédunkra 3.50-en a csoportgyőzelmet illetően. A marokkói vagy kanadai csoportelsőség viszont olyannyira vaskos meglepetés lenne, hogy 10-szeres szorzó felett kaphatunk bármelyikük sikerére. Pedig mindkét outsiderben benne lehet a meglepetés.

{"headTitle":"Foci-vb 2022 - F-csoport","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-11-24 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Belgium","odds":"1.53","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Horvátország","odds":"3.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Marokkó","odds":"11.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Kanada","odds":"13.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Belgium

A belgák az idén elvesztették világranglista-vezető pozíciójukat, így hosszú idő után egy világversenyre nem első helyről érkeznek. Azonban 2014 óta megszokhattuk, hogy komolyan kell számolni a nyugat-európaiakkal, de az igazi siker azóta sem jött össze. A 2018-as vb-bronzérem a legnagyobb skalpja a belga "aranygenerációnak", akiknek könnyen lehet, hogy a katari vb lehet az utolsó nagy dobásuk. A keretben hemzsegnek a sztárok, azonban már többen is túl vannak a zenitjükön, így a legnagyobb esélyesek között a vb tekintetében nem lehet a belgákat emlegetni.

A vb-kvalifikáció mindenesetre zökkenőmentes volt, egy nem túl nehéz csoportban jött össze a csoportelsőség Lukakuéknak. A csapat leggyengébb tagja azonban alighanem továbbra is az edző személye, így amíg Roberto Martinez ül a kispadon, addig nem lehet őket döntőbe várni. Reálisan nézve Katarban már az elődöntő is meglepetés lenne, pláne, hogy a nyolcaddöntőben jó eséllyel a német-spanyol duó egyikével kerülnek szembe, ami könnyen a végállomást is jelentheti.

{"headTitle":"Világbajnokság 2022 - Belgium","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-11-18 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kiesés időpontja: nyolcaddöntő","odds":"2.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Horvátország

A horvátok aranygenerációja épp a tavalyi Eb-vel búcsúzott, utolsó mohikánként azonban Luka Modric még Katarban is a déli szomszédaink legfontosabb tagja lehet. A keret középpályája brutálisan erős, de a támadósor és a védelem sincs azon a top szinten, amit a legerősebb riválisok fel tudnak mutatni. 

A szlovákok gyengélkedése okán a selejtezősorozatban csak az oroszokkal kellett komolyat küzdeniük, de csak az utolsó körben dőlt el végül, hogy a horvátoké a csoport, így az egyenesági kijutás. A tavalyi Eb-n már érződött, hogy ez a horvát válogatott nem olyan erős, mint a korábbiak. A 2018-as vb-döntőjük óriási meglepetés volt, de alighanem rájuk is igaz, ami a belgákra, azaz ha a továbbjutás össze is jön, óriási meglepetés lenne, ha nem a nyolcaddöntő lenne a végállomás. 

{"headTitle":"Világbajnokság 2022 - Horvátország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-11-18 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Továbbjut a csoportból","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Bejut a negyeddöntőbe","odds":"4.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Kanada

Meglepetésre Kanada válogatottja meg tudta nyerni a CONCACAF-zóna kvalifikációs csoportját, azaz a juharlevelesek ugyan csak jobb gólaránnyal, de maguk mögé tudták utasítani Mexikót és az Egyesült Államokat is. Kanada története második világbajnokságára készülhet, miután 1986-os vb után sikerült ismét a kvalifikáció. Érdekességképp, a magyar válogatott utolsó sikért épp ellenük érte el a mexikói vb-n.

Ne felejtsük, Kanada esetében a 2026-os vb egyik társrendezőjéről beszélünk, így a futballforradalom jelenleg is zajlik az országban. Egy rettentő fiatal együttes, akik alapvetően gyors és jó focit játszanak, így alighanem jó szórakozást nyújthatnak a csoportmeccsek során is.

Ettől függetlenül a csapatban kevés az európai légiós, a két legnagyobb sztárjuk viszont természetesen a topligákban rúgja a bőrt. Alphonso Davies a Bayern, míg Jonathan David a Lille erőssége, akiknek a pályán is vezérszerepet kell majd betölteniük. Igazi sötét ló lehet Kanada, akikben benne van akár a továbbjutás is, de a három zakó sem elképzelhetetlen.

Marokkó

Hatodik világbajnokságára készül az afrikai ország, de eddig csak egyszer sikerült magukat túlrágniuk a csoportkörön. Marokkótól azt az afrikai focit várhatjuk, amit nagyon nem szeretünk nézni. A kontinens egyik legerősebb csapatáról beszélünk még úgy is, ha Achraf Hakimit leszámítva nincs igazi világsztár a keretükben. A Mmaee-fivérek személyében pedig akár az NB1 is adhat játékost a marokkói csapatba.

A vb-selejtezőket nagyon simán oldották meg, az Afrika Kupát 2021-ben megnyerték, míg az idei évben tizenegyesekkel búcsúztak Egyiptom ellen. Egy nagyon masszív csapatról beszélünk, akik ellen mindhárom csapat meg fog szenvedni. A továbbjutásukat sem vetnénk el, főleg annak tükrében, hogy a kanadaiak még rutintalanok, így a belgák mögötti helyre nyugodtan pályázhatnak a horvátokkal karöltve. 

{"headTitle":"Világbajnokság 2022 - Marokkó","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-11-18 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Továbbjut a csoportból","odds":"3.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}