La Liga

Három tippben gondolkozunk a Levante-Barcán!

A Barcelonának már csak két meccset kell lehoznia zakó nélkül, hogy összejöjjön a veretlenül megnyert bajnokság. A kiváló formában lévő Levante azonban kemény dió lehet.

180 perc választja el attól Ernesto Valverdét, hogy elmondhassa, első évében rögtön egy veretlenül megnyert bajnoki címet tett be a Barcelona vitrinjébe. A katalán óriás vasárnap este a Levante otthonába vizitál, az erőviszonyok ismeretében pedig nem kérdés, hogy ki a mérkőzés esélyese.

1x2    
Levante Döntetlen Barcelona
7.50 5.50 1.30

Csakhogy a Levante az edzőváltás óta bombaformát mutat, utolsó négy bajnokiján 12 pontot szerzett, többet mint vasárnapi ellenfele. A valencia kiscsapat ennek a huszáros hajrának köszönhetően elkerülte a kiesést, legrosszabb esetben is a 17. helyen zárja az évadot. Felfelé viszont akár több helyet is léphet, így pedig alighanem talál majd motivációt fiainak Paco Lopez vezetőedző.

Levante#esp-levante#5

A katalánoknál a válogatott játékosok már a szezon végét várják, ám a csapat töretlenül masírozik előre a veretlen bajnoki címért. Messiék a Real Madrid elleni rangadón kiszenvedett 2-2 után hét közepén 5-1-re gázolták el a Villarrealt, az "új fiúk" közül pedig Coutinho, Paulinho és Dembelé is betalált. Na meg persze Messi is, aki Mo Salah-val fut versenyt az európai aranycipőért, az argentin klasszisnak három gól fórja van az egyiptomival szemben, így nagy valószínűséggel idén övé lesz a legtöbb bajnoki gól.

A Levante és a Barcelona csatái meglehetősen egyoldalúra sikeredtek az elmúlt években, hiszen 2004-ig kell visszalapoznunk, hogy rátaláljuk az utolsó Levante-sikerre. Pontosztozkodás is több, mint négy éve volt, azóta az összes ütközet katalán győzelemmel záródott.

Bár a Levante négymeccses győzelmi szériája szép teljesítmény, a legyőzött csapatok között találjuk a Malagát és a Leganest, valamint a Bilbaót és a Sevillát. A Málaga kiesett, a Leganes szintén kandidált volt, a Bilbao elengedte a szezon végét, a Sevilla pedig akkoriban épp gödörben volt.

Szóval anélkül, hogy lebecsülnénk a valenciai gárda teljesítményét, azért azt látni kell, hogy ilyen minőségi ellenféllel azért nem találkozott.

A Barcelona a bajnoki ellenére is motivált lehet, Messi is bebiztosíthatja az aranycipőt, szóval összességében egy látványos örömfocit várunk a csapatoktól.

 

  • Gólszám 3,5 felett@1.75    
     
  • Vendég és mindkét csapat szerez gólt@2.15    
     
  • Második félidőben lesz több gól@1.85    

 

[2580907] 2018-05-13 20:45:00 Levante - Barcelonax;

Kattints a képre és tippelj a meccsre Te is!