La Liga

Több fontos érvünk van az esti tuti mellett

  • varin

Semleges pályán játsszák a Levante-Sevilla mérkőzést, így pedig a favorit csapat szinte egyértelmű.

Lejátszották az első teljes fordulót a La Ligában a visszatérés óta, így már minden csapatot láthattunk egyszer. Az élet azonban nem áll meg, hiszen a következő 10 napban minden napra jut spanyol bajnoki, hétfőre mindjárt kettő is. Lássuk először a Levante-Sevilla találkozó esélyeit.

{"headTitle":"Levante-Sevilla","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-15 19:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Levante","odds":"5.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Sevilla","odds":"1.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Vitán felül áll, hogy mindkét csapat elégedett lehet a visszatérést követő eredményével, hiszen a Levante idegenben szerzett pontot, a Sevilla pedig otthon győzött - közös pont a csapatokban a városi rangadó, amely még tovább emeli az elért eredmény értékét. A motiváció viszont egyértelműen az andalúziai gárda oldalán lehet magasabb, hiszen amíg a Sevilla a dobogó harmadik fokáért küzd, addig a Levanténál már maximum a top10 elérése lehet az egyetlen cél, hiszen az EL-indulás és a kiesés is 9 pontra található a valenciai gárdától.

Ami a Sevilla együttesét illeti, a hangulat különösen jó lehet, hiszen nem csak jó játékkal múlták felül a Betis gárdáját csütörtök este, de az összes vetélytársuk egytől-egyig pontokat veszített, így kicsit növelték is az előnyüket a bronzcsatában.

Az üres lelátók előtt is megünnepelték Ocamposék a Betis legyőzését - Fotó: Twitter

Normál esetben a hazai pálya előnye fontos faktor lenne, hiszen hazai pályán a Levante mindössze három vereséget szenvedett el, ám erről most nemigen lehet szó, hiszen egyrészt üres lelátók előtt kerül sor a mérkőzésre, másrészt pedig a 90 percnek La Nucia ad majd otthont. A valenciai stadion rekonstrukciója miatt a Levante ugyanis itt játssza le idén a maradék hazai mérkőzéseit, amely azt jelenti, hogy a Sevilla mellett például az Atlético Madridot vagy az Athletic Bilbaót is az Estadio Olimpic Camilo Canóban látják majd vendégül.

Azt az elmúlt napok mérkőzésein remekül láthattuk, hogy mennyire létfontosságú kérdés a visszatérést követően a pihenő, márpedig ebből eggyel több nap jutott a Sevillának. Ráadásul az elmúlt években a Levante alig-alig tudott pontot csenni a piros-fehérektől, hiszen az utolsó 9 meccsből 6-2-1 a De Jongék mérlege a Turia-partiak ellen.

Beleszámolva a Sevilla ígéretes rajtját, a semleges pályát és az egy nappal több pihenőt, nem csoda talán, hogy a vendégek sikerét favorizáljuk a hétfő este.

{"headTitle":"Levante-Sevilla","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-15 19:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Sevilla","odds":"1.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3093549] 2020-06-15 19:30:00 Levante - Sevillax;