Olasz foci

Megkezdődött a haraszt zörgése! - a riválisok elintézik a Napoli bajnoki címét?

Ha a Juventus egy pontot is elbukik, jó eséllyel Nápolyba kerül a Scudetto. Legalábbis Torinóban joggal félhetnek ettől.

A két csapat hétvégi rangadója
   
  1 x 2
Internazionale-Juventus 3.15 3.15 2.33
Fiorentina-Napoli 5.75 4.15 1.50

Könnyen elképzelhető, hogy a Juventus bajnoki címébe került Kalidou Koulibaly 90. perces gólja Torinóban, mert ugyan a Juve még mindig vezeti a Serie A-t, sorsolásuk igencsak kedvezőtlen. Különböző bátor teóriák szerint pedig a riválisok is azért dolgoznak majd, hogy a Partenopei véghez vigye a sokak által régóta várt trónfosztást.   

Az összeesküvés-elméletek savát-borsát az adja, hogy a Napoli két legerősebb ellenfele az a Fiorentina és Torino lesz, amely gárdák szurkolói talán a legjobban gyűlölik a Juvét.

A Napoli egyedüli balszerencséje talán annyi lehet, hogy a Fiorentina akár még meg is kaparinthatja az EL-indulás jogát, így nem kizárt, hogy őket erőből kell majd lenyomniuk, míg a Torino ellen már inkább várhat rájuk sétagalopp. De önmagában az a tény, hogy felmerült egy esetleges pontleadás a Fiorentina és a Torino részéről, máris nyilatkozásra kényszerítette az érintetteket.

Fotó: La Stampa

"Nem érdekel minket, hogy ki nyeri a bajnoki címet, úgy fogunk készülni a Napoli ellen is, ahogy bárki más ellen. Szeretnénk megmutatni, hogy helyünk van Európában és nem azzal foglalkozunk, hogy a Napoli vagy a Juventus kaparintja meg a Scudettót. Mindenki küzd a saját céljaiért, a végelszámolásnál pedig kiderül, hogy ez mire volt elég" - nyilatkozta German Pezzella, a Violák játékosa.

Az Öreg Hölgy sorsa persze még így is saját kezében van, hiszen ha nem botlik már egyszer sem a hátralévő négy találkozón, akkor teljesen mindegy, hogy a Napoli milyen könnyen győzi majd le a riválisokat.

A két bajnokaspiráns sorsolása
Juventus Napoli
Inter (i) Fiorentina (i)
Bologna (o) Torino (o)
Roma (i) Sampdoria (i)
Verona (o) Crotone (o)

Üröm azonban az örömben, hogy amíg a Napolinak könnyű meccsei vannak hátra, addig a Juventus utazik az Interhez és a Romához, vagyis két olyan csapathoz, amely számára a Bajnokok Ligája-indulás a tét. Ugyan alakulhat úgy, hogy a Farkasok számára már nem lesz tétje a 37. fordulóbeli Roma-Juvénak, de jelen állás szerint ez két olyan meccs lesz Allegriéknek, ahol az ellenfél is vérben forgó szemekkel lép pályára.

Érdekesség egyébként, hogy mind a 35., mind a 36. fordulóban a Juventus már a Napoli előtt pályára lép majd, amiért Maurizio Sarri többször is kiverte a balhét. A nápolyi tréner szerint igazságtalan, hogy immáron zsinórban kilenc olyan találkozó volt, amikor a Juventus játszhatott hamarabb, vagyis kisebb nyomás alatt.

Melyik csapat nyeri a bajnoki címet?
   
Juventus 1.85
Napoli 1.95

A döntés tehát a Juventus kezében, míg talán a fór jelenleg a Napoli oldalán. Az oddsok ennek megfelelően szinte teljesen kiegyenlítettek, ez innentől valóban 50/50.

241306
football-italia.net, espn.com