Darts-vb

Nem hibáztak az ászok, megvan Taylor ellenfele

  • Cesc18

Az angol Michael Smith és az ausztrál Simon Whitlock is sikerrel vette az első körös küzdelmet.

Kínai-új-zélandi derbivel vette kezdetét a hatodik játéknap, azaz Xiaochen Zong és Bernie Smith nézett farkasszemet egymással. Mindketten először léptek színpadra az Alexandra Palace-ban, ám egyáltalán nem látszódott a rutintalanság. Kifejezetten jó meccset vívtak, Smith egy ideig 100 feletti átlagon állt. A végére a rontott duplákkal ez jócskán esett, de a mérkőzést egy varázslatos 146-os kiszállóval 2-0-ra zárta le. Zong is szépen helytállt, a 86.97-es átlagával új kínai vb-rekordot állított fel.

Bernie Smith után egy másik Smith, Michael érkezett a színpadra, méghozzá az ír Steve Lennonnal karöltve. Utóbbi karrierje az elmúlt hónapokban felfelé kezdett ívelni, így előzetesen egy jó meccsre készülhettünk. Lennon nem is dobott rosszul, de Smith jól tolta a tömeget és időnként egy-egy bravúros kiszálló is beesett a 13. kiemelt angolnak, így az első két szettben csak egy-egy legre volt jó az ír. 

Lennon azonban nem adta fel, Smith pedig az elmúlt négy évben nem tudott 3-0-lal rajtolni, így adta magát, hogy az ír legalább szépít. Meg is történt, sőt a negyedik felvonásban 0-2-ről is visszajött a kicsit széteső angol ellen. Smith aztán a döntő szettre összerakta a játékát és végül komolyabb bajba nem került. 

Ugyan nem dobtak 100-as átlagot, de összesen 16 maximumot láthattunk, amivel könnyedén hozták az általunk megtippelt 8.5 overt

Forrás: www.facebook.com/pdchungarianfanclub/

A folytatásban a 10. kiemelt Simon Whitlock és a német Martin Schindler lépett a tábla elé. A rutinos aussie nem különösebben erős játékkal kezdésből hozta az első szettet, utána viszont a másodikban Schindler pillanatai következtek. Whitlocknak össze kellett kapnia magát, mert a 90 körüli átlagával kényelmesen konkurált a német. 

Nemhogy nem emeltek a játék színvonalán, már-már kabaréba illően kezdtek el kiszállózni, amiből végül Whitlock jött ki győztesen, de a németnek akadt egy szettnyila a vezetéshez, igaz, ezt a bullra kellett dobnia. A negyedik felvonásban már előhúzott valamit a régiből az ausztrál Varázsló, így 3-1-gyel abszolválta a meccset. 

Az est utolsó mérkőzésén a 27. kiemelt Justin Pipe és az 53 éves Bernie Smith feszült egymásnak. Ahogyan azt már Pipe meccsein megszokhattuk, a játék elképesztően lassan csordogált, ám az angol emberére akadt, ugyanis ez a rutinos új-zélandit egyáltalán nem zavarta. 

Ettől függetlenül Pipe 2-0-s előnyre tudott szert tenni, de az átlaga a 90-et sem érte el. Smith a folytatásban némileg emelni tudott a játéka színvonalán, így többek között egy 121-es kiszállónak köszönhetőn 1-2-re zárkózott fel. 

Annyira lassan csordogált a meccs, hogy a szervezők három szett után beiktattak egy extra pihenőt...

A szusszanót követően Smith még tovább javult és egy újabb 100+ kiszállóval, illetve egy Pipe-meccsnyíl kiszurkolásával döntő szettre mentette a találkozót, amit pazar, 12 nyilas leggel nyitott, ráadásul hátsó pályáról. 

Smith remek játékkal két meccsnyílig jutott el, ott azonban megremegett a keze, Pipe pedig vércseként csapott le. Ugyan innen sem vezetett sima út a győzelemig az angolnak, de a kulcs dobásoknál jobb volt, így végül kiizzadta a továbbjutást.

Pipe-ra a legjobb 32 között a 16-szoros világbajnok Phil Taylor vár.

PDC darts-vb, 7. játéknap (december 20, szerda) eredmények:
Meccs Eredmény
Xiaochen Zong-Bernie Smith 0-2
Michael Smith-Steve Lennon 3-2
Simon Whitlock-Martin Schindler 3-1
Justin Pipe-Bernie Smith 3-2

Kattints a képre a játékért!