Darts

Megállíthatatlan Van Gerwen?

Vasárnap délután kialakultak az elődöntős párosítások Glasgow-ban, a World Series of Darts nagydöntőjében, este pedig jönnek az elődöntők, illetve a finálé. A felső ágon Gary Anderson és James Wade mérkőzik meg, míg a tábla alsó felén Michael van Gerwen Daryl Gurney-vel néz farkasszemet.

Anderson elődöntőbe jutása abszolút papírforma, hiszen első kiemeltként vágott neki a tornának, ráadásul hazai közönség előtt játszhat. Az Európa-bajnokságot negyedik gyermeke születése miatt kihagyta, ám úgy tűnik, hogy erre a versenyre már sikerült a formáját kellően kihegyezni. Az első körben Chris Dobeyt 103-as átlaggal 6-1-es eredménnyel küldte haza, míg a negyeddöntőben Gerwyn Price-t 10-8-ra múlta felül. Ugyan a 95.77 pontos körátlag átlagosnak mondható, de a kiszállózása rendben volt a skótnak.

Wade négy közé jutása már egy fokkal váratlanabb, hiszen az utóbbi hónapokban meglehetősen visszaesett a játéka színvonala. Most sem sokon múlt, hogy már az első körben kiessen Simon Stevenson ellen, de végül 6-5-tel megmenekült. A negyeddöntőben a pénteken és szombaton is parádézó Dimitri van den Bergh-el küzdött meg, aki ezúttal is jól dobta a tömeget, ám a kiszállóknál sok hibája volt, ez pedig megpecsételte a sorsát, Wade-től egy 91-es átlag is elegendőnek bizonyult a továbbjutáshoz...

Nem kérdés, hogy Anderson a meccs favoritja, Wade-től sokkal komolyabb játék kellene, mint amit eddig mutatott, de ez a javulás véleményünk szerint jelenleg nincs benne.

Ráadásul komoly ellenszélben kell majd játszania, hiszen a glasgow-i közönség pont nem arról híres, hogy kímélné az angol játékosokat. A mi jóslatunk, hogy Anderson közzéteszi a bukik által is várt 4 leget, ami a külföldi irodákban 1.83-as oddson fogadható.


Az alsó ágon Gurney elrontotta a skótok hangulatát, miután az utolsó negyeddöntőben 10-7 arányban legyőzte Wrightot. Az északírtől igazán parádés játékra nem volt szükség, ugyanis Snakebite meglehetősen gyengén dobta a kiszállókat, ami el is döntötte a meccset Gurney javára, aki viszont 50%-ban megoldotta. 

Ennél azonban várhatóan több fog kelleni, ha Van Gerwen skalpját is le szeretné vadászni, ugyanis a világelső holland újra régi fényében kezd tündökölni. Szombaton Max Hoppot 102.98-as átlaggal lépte le, ma pedig Rob Crossnak tartott bemutatót. 

Amikor így játszik MvG, akkor meglehetősen nehéz vele mit kezdeni, ugyanakkor Gurney az a figura, akit az elmúlt másfél évben senki ellen sem szabad leírni. Tavaly éppen ő volt, aki a holland nagy sorozatát megszakította, igaz, azóta háromból háromszor kapott ki tőle. Természetesen most is az lenne a papírforma, ha Van Gerwen jutna be a döntőbe. 

World Series of Darts Finals, elődöntők   
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
20:00 Gary Anderson-James Wade 1.22 3.50
21:00 Michael van Gerwen-Daryl Gurney ? ?