Spanyol foci

A barcelonai drukkerek eltiltanák Ronaldót

  • ivan

Kritikusai szerint Cristiano Ronaldót újfent el kéne tiltania a spanyol szövetségnek.

Ahogy arról beszámoltunk, a Real Madrid óriási meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett az újonc Girona otthonában vasárnap délután, így a címvédő nyolcpontos hátrányba került a listavezető Barcelonával szemben.

A királyi gárda még soha nem tudott úgy bajnokságot nyerni, hogy ekkora hátrányban legyen az éllovassal szemben.

A Real Madrid 10 forduló alatt már 10 vesztett pontnál jár a spanyol bajnokságban, ami meglehetősen szokatlan a szurkolók számára. A gyengélkedés egyik fő oka a támadójáték hatékonysága, a fővárosi alakulat 19 gólnál jár a ligában, ennél pedig a Barcelona (28), a Valencia (27) és a Sociedad (21) is többet szerzett.

Tavaly nagyon bejött a rotálás Zidane-nak, idén viszont egyelőre nem minden működik megfelelően, az pedig, hogy a sztárcsatárok formán kívül vannak, rányomja a csapat teljesítményére a bélyeget.

A BBC trió összesen 4 (!) gólt szerzett idáig a La Ligában, a folyamatosan sérülésekkel bajlódó Gareth Bale kettőnél, Karim Benzema és Cristiano Ronaldo viszont csak egy-egy gólnál tart.

Ronaldo esete a különösen meglepő, hiszen a portugál gólvágónak valahol a 10 gól környékén kéne járnia, csakhogy volt ugye az ötmeccses eltiltása. Sokan úgy vélik, hogy a közel egyhónapos kihagyás nem tett jót a 32 éves klasszisnak, akinek frusztrációja egyre jobban kibukik.

A Girona elleni meccsen a katalán közönség folyamatosan a "Messi, Messi" skandálással cukkolta CR7-etet, aki egy szögletnél leterített egy gironai védőt, méghozzá az arcánál fogva.

A videófelvételek alapján nem tűnt vészesnek a dolog, de sok ellendrukker azt szeretné, hogy a spanyol szövetség vizsgálja ki az esetet, Ronaldót pedig mint visszaesőt tiltsák el néhány meccsre. Őszintén meglepődnénk, ha emiatt a portugál klasszist elmeszelnék.

A Real Madrid legközelebb szerdán a Bajnokok Ligájában lép pályára, méghozzá a Tottenham vendégeként.

240918