Nemzetközi foci

Történelmi blama Cristiano Ronaldo eladása - Calderon

A korábbi elnök szerint egymilliárd euróért is óriási hiba lett volna megválni CR7-től, nemhogy ennyiért.

Nagyon sokan megszólaltak már Cristiano Ronaldo Torinóba igazolása kapcsán, ám ezúttal egy különösen illetékes személy, Ramón Calderón osztotta meg véleményét a nagyérdeművel. A 2006 és 2009 között a Madrid elnökeként dolgozó ügyvéd éveken át szerette volna CR7-et szerződtetni és számtalan kritika érte is őt, amiért mindezt tisztázatlan eszközökkel szerette volna elérni. A 67 éves ex-elnök természetesen kritikus hangnemben mondta el véleményét a mostani transzferről.

Fotó: SkySports

"Nagyon szomorú, hogy egy olyan játékost, mint Cristian Ronaldo, csak úgy el lehet adni. Ha belegondolok, mennyi erőfeszítésembe került, hogy Madridba igazoljon és hogy mennyire nem akarta eladni őt a Manchester United... és most 100 millióért eladják. Egy olyan játékost, aki 60 gólt lő egy év alatt, nemhogy 100 millióért, de 1 milliárdért sem szabadna áruba bocsátani. Azért volt rajta ekkora kivásárlási záradék, mert nem volt hozzá fogható futballista.

Egészen egyszerűen egy történelmi hibát követett el a Real Madrid és Florentino Pérez

- nyilatkozta feldúltan Calderon.

Ronaldo távozását követően állítólag Madridban már az új galaktikust keresik, akire több jelölt is van. Nem kizárt például Neymar Madridba csábítása, de a világbajnokságon is bizonyító Kylian Mbappé vagy éppen Eden Hazard is potenciális célpont lehet.

The Independent