Olasz foci

Ilyen oddsért szinte kötelező CR7 ellen fogadni

megosztom

Noha a Juventus egyeduralkodó Itáliában, 2008 óta nem adtak gólkirályt a Serie A-nak. Jó az odds, hogy most sem fognak!

Fotó: 24.hu

Cristiano Ronaldo Torinóba igazolása jelentősen átírta az oddsokat. A Juve a Bajnokok Ligája egyik favoritja lett, arra pedig már igen magas szorzón fogadhatunk, hogy a Scudetto nem az Öreg Hölgy kezébe kerül ismételten. Érdekes lehet azonban az olasz gólkirályi cím sorsa, ahol Spanyolországgal ellentétben több kihívója is akadhat CR7-nek.

Ki nyeri az olasz gólkirályi címet?
Cristiano Ronaldo 1.61
Mauro Icardi 7.00
Ciro Immobile 13.00
Gonzalo Higuaín 17.00
Edin Dzeko 17.00
Patrick Cutrone 34.00

Elsőként a tavalyi két legjobb gólvadászt érdemes említeni, Ciro Immobile és Mauro Icardi is 29-29 találattal végzett az élen. Közülük talán inkább a római játékosra éri meg fogadni, hiszen nem csak az odds magasabb rá, de esetében nem is annyira kell attól félnünk, hogy távozik Itáliából, míg az argentin spílernek szép számmal akadnak kérői.

A gólkirályi címhez rendszerint 28-29 gól kellett az elmúlt években a Serie A-ban, 2009 óta kétszer fordult elő, hogy 28 gól alatt járt az aranycipő.

A fenti szám szépen egybecseng azzal, hogy az online bukmékerek 28.5-29.5-ös határra lőtték be Ronaldo bajnoki góljainak határát.

2002 óta egyetlen Juve-játékos tudott gólkirályi címet szerezni, Alessandro Del Piero 2008-ban 21 találatig jutott. Inter-játékos viszont négyszer is révbe ért.

A topfavoritokat követően 17-17-szeres szorzóval fogadhatunk Dzekóra, valamint Higuaínra, ám a bosnyákra a tavalyi gyenge szezon után nem mernénk tippelni, míg Pipita könnyen lehet, hogy hamarosan a Chelsea vagy a Milan játékosa lesz - utóbbiból pedig azért nehezebb dolog révbe érni.

Véleményünk szerint egyáltalán nem tűnik ördögtől valónak CR7 ellen fogadni, az 1.61-es szorzó távol van a reálistól,. A luzitán játékosnak szoknia kell az olasz légkört és a kőkemény védőket, korántsem biztos, hogy már az első évében meg tud majd felelni az elvárásoknak. Ha egyébként Icardit és Immobilét arányosan megfogadjuk, 3.55-ös szorzót kapunk, ami jó kis befektetésnek tűnhet, ha úgy véljük, hármójuk közül kerül ki a következő szezon gólkirálya.

megosztom