La Liga

A Barca többet költ a bérekre, mint a Real

  • ivan

Óriási különbségek vannak a spanyol liga csapatai között, természetesen a Barcelona és a Real Madrid kiemelkedik.

A Barcelona többet költ a játékosok bérére, mint a Real Madrid - derült ki a La Liga beszámolójából. A spanyol bajnokság adatai szerint a katalánok 448 millió fontot, a királyi gárda pedig 442 millió fontot költ el a fizetésekre. Amióta a spanyol meccsek televíziós közvetetési jogait központosították, első ízben fordult elő, hogy a Barcelona többet költött a bérekre a fővárosi klubnál.

Az őrségváltás azért is lehet érdekes, mert a Barcelona második legjobban fizetett játékosa Neymar személyében nyáron elhagyta a klubot, a brazil fizetése pedig jelentős könnyítést jelentett a költségvetésnek. Persze lesz helye annak a pénznek, például ha majd Lionel Messi aláírja új szerződését, amelyben a mostaninál is jóval kedvezőbb anyagi feltételek mellett dolgozhat tovább.

A Barcelona és a Real Madrid egyébként éve óta 400 millió font körüli büdzsével rendelkezik, de az Atlético Madrid esetében sokkal látványosabb a növekedés. A Matracosok Diego Simeone irányítása alatt Európa egyik legjobb csapatává léptek elő, ez pedig értelemszerűen a bérekre fordított összeg emelkedését is magával hozta. Az Atlético 2015-ben "csak" 159 millió fontot költött a személyzeti bérekre, ez a szám mostanra 210 millió ugrott fel.

A nagy trión kívül még két klub lépi át a 100 milliós határt, a tavalyi előtt Európa Liga-győztes Sevilla és a Valencia is efeletti összeget fordít a bérekre.

A 20 csapatos bajnokságban a madridi Getafe költi a legkevesebbet ezen kiadásokra, a fővárosi kiscsapat 25 millió fontot fizet ki a játékosoknak és szakmai stábnak - a Barcelona ennek közel 18-szorosát mondhatja magáénak.

La Liga 2017/18
Klub Fizetések *
Barcelona 448 millió
Real Madrid 442
Atlético Madrid 210
Sevilla 141
Valencia 100
Villarreal 78
Bilbao 60
Betis 58
Sociedad 57
Espanyol 54
Málaga 47
Celta Vigo 36
Deportivo 36
Alaves 33
Leganes 30
Eibar 29
Levante 28
Girona 27
Las Palmas 26
Getafe 25
*millió font