Olasz foci

Mennyire vehető komolyan a Napoli?

  • ivan

Nápolyban úgy tartják, az idei év hozhatja meg az áttörést és végre letaszítják a Juventust az olasz foci trónjáról.

Egyelőre tartja a lépést a címvédővel a Napoli, sőt jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti is a Serie A tabelláját a torinói sztárcsapat előtt. Öt forduló telt el az olasz bajnokságból, a Juventus és a Napoli pedig 100 százalékos teljesítménnyel emelkedik ki a mezőnyből, bár a nyáron alaposan feltunigolt milánói duó is látótávolságon belül van még.

A Napoli szerdán a Lazio otthonába vizitált és bár papíron komoly rangadónak számított a mérkőzés, a déliek egy gyengébb első félidő után lesimázták a fővárosiakat és Dries Mertens vezetésével meg sem álltak négy gólig.

Az alacsony belga topformában kezdte a szezont, de mellette a Callejón, Insigne, Jorginho, Hamsík kvartett is hozza magát, vagyis a nápolyi kulcsemberekkel egyelőre minden rendben.

Viszont éppen ez lehet az előrelépés gátja, hiszen a Napoli szekerét immáron évek óta ugyanazok az arcok húzzák, így nagy kérdés, hogy az idei szezon mitől lenne másabb, mint a tavalyi vagy az előtti.

Ki nyeri az olasz bajnokságot? 2017/2018    
Juventus 1.90
Napoli 2.95
Inter 11.00
Milan 13.00

A bukmékerek egyelőre nagyon óvatosak a végső győztesre kínált szorzókat illetően, hiszen a zsinórban hat scudettót számláló Juventus címvédése közel kétszeres haszonnal kecsegtet, míg a nápolyiak aranyérme valamivel hármas szorzó alatt fizet.

Nézőpont kérdése, hogy ki melyik szorzóban látja a nagyobb értéket, mindenesetre az tény, hogy a Juventus ezen a nyáron nem spórolt az igazolásokkal és Massimo Allegri kezei alatt nemcsak Olaszország, hanem egész Európa egyik legerősebb kerete dolgozik.

Csak érdekességképpen, a Fiorentina elleni hétközi bajnokin olyan játékosok ültek a kispadon, mint Buffon, Chiellini, Douglas Costa, Pjanic, Alex Sandro, Benatia vagy Bernardeschi, a Juve azonban így is hozta magát és begyűjtötte a három pontot a Violák ellen.

Ahogy a Juventus, úgy a Napoli is érdekelt a Bajnokok Ligájában, így a sorozatterhelés mindkét csapatot azonos szinten sújtja majd, így az, hogy a Öreg Hölgy jóval több kiváló képességű játékossal rendelkezik, hosszú távon mindenképpen a torinóiak mellett szól.

239099