Tenisz

Nem hisznek a fogadóirodák Novak Djokovics feltámadásában

  • Cesc18

A szerb klasszis 2018-ban visszatér, de az oddsmesterek csak a US Openen tartják favoritnak.

Novak Djokovics július végén jelentette be a rossz hírt, miszerint könyöksérülése miatt 2017-ben már nem lép pályára. Az orvosok azt javasolták a 12-szeres Grand Slam-bajnoknak, hogy pihentesse a könyökét, de ez a féléves kihagyás más szempontból is jól jön a szerbnek. Nole az elmúlt egy évben kisebb gödörbe került, motivációs problémái is akadtak, ami nem meglepő azok után, hogy 2015-ben és 2016-ban volt olyan időszak, amikor mind a négy major tornán ő volt a címvédő, illetve rekord pontszámmal vezette a világranglistát. Rengeteget dolgozott a sikerért, ez pedig mentálisan és fizikálisan is visszaütött az utóbbi időben.

A pihenő abból a szempontból is jól jött Djokovicsnak, hogy így maximálisan a családjával tud foglalkozni, amely nemrégiben bővült kislányával, Tarával. A belgrádi sztár a napokban a Facebook-oldalán meg is osztotta örömét:

Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy hazatérhettünk az otthonunkba a kislányunkkal, Tarával. Jelena és én kéz a kézben haladunk előre már jó sok éve, és férfiként azt kell mondjam, hogy szeretettel és nagyrabecsüléssel tekintek minden egyes nőre.

Djokovics 2018 januárjában tervezi a visszatérést, tehát az év első fontos tornáján, az Australian Openen már jó eséllyel láthatjuk. A fogadóirodák egyelőre még óvatosak vele kapcsolatban, a melbourne-i sikerére ugyanis 4.50-szeres pénzt fizetnek, igaz, a favoritnak tartott Roger Federer és Rafael Nadal duó is 4.00-es oddsszal szerepel a kínálatban. Jelenleg a Roland Garroson és Wimbledonban a szerb 5.00-ös szorzóval a második favorit, míg a US Openen úgy vélik, hogy ő lehet a befutó. 

Ha abból indulunk ki, hogy Federer milyen jól tudott profitálni abból, hogy tavaly Wimbledon után nem játszott, akkor bizony a Djokovics-fanok is reménykedhetnek.

"Nole" egyébként érdekelt lett volna 2017-ben még a Davis Kupában is, aminek elődöntőit éppen a hétvégén rendezik. A szerbek Franciaországban vendégeskednek, Djokovics nélkül azonban kevés esélyük van a továbbjutásra.

Ki nyeri a Davis Kupát?
   
Franciaország 1.75
Ausztrália 3.30
Belgium 6.75
Szerbia 8.25