Tenisz

Söpréssel jubilál Djokovics?

Egy duplázó tippet néztünk ki Novak Djokovics és Tomas Etcheverry harmadik körös ütközetére.

Csodálatos mérföldkőhöz érkezett Novak Djokovics, péntek délelőtt ugyanis a jubileumi 100. Ausztrál Open mérkőzésén léphet pályára az argentin Tomas Etcheverry ellen. A mérkőzés fűszerét adja, hogy a 30. kiemelt dél-amerikai teniszezőnek éppen a 24-szeres Grand Slam-bajnok szerb klasszis a példaképe és viccesen sokáig hozzá mérte magát az ATP Touron. 

Tavaly Rómában összejött az első egymás elleni mérkőzésük, amelyen Etcheverry az első szettben elég szépen tartani tudta magát. Az év vége felé, Párizsban fedett pályán már kevésbé játszottak szoros meccset, így Djokovics egyelőre szettveszteség nélkül áll az argentin kihívója ellen. 

Nyilván a kemény pálya az egyértelműen Djokovicsnak kedvez, ezen a borításon jóval kevesebb esélye van Etcheverrynek arra, hogy valami csodát tegyen a világelső ellen. De azért nem lehet félvállról venni az argentint, mert két ATP-veteránt már elbúcsúztatott, ráadásul mind Andy Murray ellen, mind pedig Gael Monfils ellen viszonylag sima három játszmában nyert.

Érdekes, hogy 'Nole' ennél jóval nehezebben jutott el a legjobb 32 közé. Az első meccsén a horvátok 18 éves tehetsége, Dino Prizmic rángatta meg a szerb bajszát, míg a második kanyarban a hazai közönség támogatását élvező Alexei Popyrin lopott szettet. Egyelőre tehát mindkét meccsén túlórázott Djokovics és természetesen már összetűzésbe került a közönséggel, illetve úgy tűnt, hogy nem százszázalékos a csuklója. 

Nem akarom részletezni, de határozottan nem játszom a legjobb teniszem és nem érzem magam a legjobban. De sokszor voltam már ilyen helyzetben, remélhetőleg a verseny folytatásban feljebb tudok kapcsolni - mondta a 10-szeres Ausztrál Open-bajnok. 

Kíváncsian várjuk, hogy Djokovics pénteken melyik arcát mutatja, mindenesetre Etcheverry talán kevesebb meglepetést tartogat. Prizmic ugye még új a Tour, egy ilyen játékos pedig mindig veszélyes, mint ahogyan egy ausztrál is hazai pályán. Az argentint viszont jól ismeri Djokovics és nagy szüksége lenne a két nehezebb győzelem után egy önbizalom növelő söprésre. 

1.56-ért viszont nincs érték a 3-0-ban, abban viszont látunk fantáziát, hogy játszanak egy tie-breakes szettet, elvégre ilyenből volt Djokovics mindkét eddigi meccsén és a korábbi egymás elleni meccsükön is Rómában. 


✅ Tipp #1: Tie-breakek száma 0.5 felett @2.11

Fogadási határidő: január 19. 09:00