Tenisz

Ez a leglogikusabb tipp a Djokovics - Fritz negyeddöntőre?

A szerb 20-ból 18 szettet megnyert az amerikai ellen, elég egyértelmű, hogy ki a favorit a mostani csörtéjükön...

Kedden már az elődöntőbe jutás a tét Melbourne-ben, az első meccs pedig amit górcső alá veszünk az Novak Djokovics és Taylor Fritz összecsapása. Harmadik egymás elleni Grand Slam-ütközetükre készülnek és eddig az amerikai nem tudta meglepni a szerb klasszist, sőt, mind a nyolc meccsüket 'Nole' nyerte. A bukmékerek ennek megfelelően elég szépen beárazták a kaliforniai fiút, ugyanis Fritz győzelme hétszeres pénzt fizet az állami irodában. 

Fritznek több szempontból is magas lehet az a bizonyos léc, hiszen nem elég, hogy Djokovics ellen 0-8-ra áll, de soha életében nem nyert még Grand Slam-negyeddöntőt sem, ott 0-2 a mérlege.

Az egyiket egyébként éppen a belgrádi világelső ellen veszítette el, méghozzá a tavalyi US Openen. Akkor a hazai pálya ellenére bántóan simán kikapott Fritz, ugyanis szettet sem tudott nyerni, pedig a legjobb nyolcba óriási magabiztossággal jutott el és úgy tűnt, hogy akár megszorongathatja a 24-ik major címéért harcoló szerbet.

Ennél sokkal szorosabban alakult 2021-ben a harmadik körös mérkőzésük, amelyet éppen a Melbourne Parkban vívtak. Bár azon a találkozón is elment Djokovics 2-0-ra, de akkor sikerült Fritznek egyenlítenie, igaz a szerb hasizom sérüléssel küszködött és benne volt a pakliban, hogy végül elveszíti ezt a meccset. Az amerikainak egyébként Rafa Nadalt sem sikerült legyőznie akkor, amikor a spanyol Wimbledonban sérüléssel játszott ellene, pedig az is egy óriási lehetőség volt - Nadal az elődöntőre már ki sem állt, Djokovics viszont a sérülés ellenére megnyerte azt az Ausztrál Opent is. 

Szó, mi szó, Fritznek azért meg volt már az esélye, hogy Grand Slam-elődöntőbe jusson és hogy Grand Slamen legyőzze a legendákat. De egyikkel sem tudott élni. Most itt egy újabb sansz, ám ezúttal nem egy sérült Djokovics vár rá, hanem egy olyan, aki egy nagyon könnyű nyolcaddöntőn van túl, így frissen és üdén léphet pályára a negyeddöntőben. 

A meccs legnagyobb kérdése, hogy Fritz elhiszi-e, hogy nyerhet. Akkor se biztos, hogy legyőzi Djokovicsot, de legalább az esélyt megadja magának. Azért lesz ez komoly kihívás az amerikainak, mert leszámítva azt a 2021-es melbourne-i meccsüket, szettet sem tudott nyerni a többi egymás elleni csörtéjükön.

Ez azt jelenti, hogy a lejátszott 20 szettjükből 18-at (!) Nole nyert. Nyilván, így nem könnyű hinni a továbbjutásban...

És akkor még ott van Djokovics különféle fantasztikus rekordja a Rod Laveren, ahol szinte lehetetlen megverni.
 

Mire fogadjunk?


Fritz kapcsán sok a "ha'. Ismerjük a képességeit, tudjuk, hogy nagy teniszre képes. De ez önmagában nagyon kevés Djokovics ellen Melbourne-ben. A győzelemhez mérhetetlen türelem és pontosság kellene az amerikaitól, nem csak egy-egy labdamenetben, hanem órákon keresztül. Na, ez az amit nem látunk benne, ráadásul nem is olyan nagy formában kezdte a tornát, tehát most derül majd ki igazán, hogy mennyire éles. 

Lehet, hogy egy szettben valami olyat összerak Fritz, amivel kicsit szorosabbá teszi a meccset, de még így is a legbiztosabb tippnek a Djokovics 3-0-t gondoljuk, mert ott a legkevesebb a "ha". A szerb nem szeretne túlórázni a várhatóan Jannik Sinner elleni elődöntő előtt, szóval kíméletlenül megbüntetheti az amerikai minden hibáját, minden kihagyását. 


✅ Tipp #1: Djokovics 3-0 @1.84

Fogadási határidő: január 23. 04:30