E-Sport

Jöhetnek az újabb meglepetések - vb-kvalifikációs tornák – 2. nap

  • Thanatos

Pénteken elkezdődtek az EU és NA LCS kvalifikációs tornái, ahol azonnal érdekességekkel lehetett találkozni. Az H2K minden elvárást felülmúló mértékben döngölte a földbe ellenfelét, míg a FLY úgy elverte a Team Dignitast, hogy azóta csak pépesített ételt osztanak a csapat főhadiszállásán. Vajon ugyanilyen lendülettel veszik a szombati akadályokat is?

Az előző cikkünkben már kitértünk arra, hogy miről is szól ez a hétvége a League of Legends világában. A gyors összefoglalót követően így érkezzenek a mai összecsapások, amelyek bőven szolgáltathatnak nekünk érdekességeket a pénteki nap fényében!

Formátum:

Mind a két gauntlet azonos rendszerben zajlik, melynek lényege, hogy 3 db BO5-ös küzdelem során eldől, hogy az adott régiót ki képviseli harmadik helyen. Az év során összegyűjtött vb-pontok alapján dőlt el, hogy ki és mikor játszik. A vesztesek azonnal elbúcsúzhatnak a vb-től, vigaszág nincs.

A szombati mérkőzések:

EU LCS

17:00 – Unicorns of Love vs. H2K

Azonnal egy kellemes szériával kezdünk, ugyanis az H2K és az UOL egész évben azonos csoportban küzdöttek az EU LCS-ben, ráadásul folyamatosan a csoportelsőségért folyt a csatározás.

A pénteki nap tanulsága, hogy nem szabad lebecsülni a szünetről visszajövő csapatokat. Az H2K nagyon megnyerő volt a péntek folyamán, ám nem csak ők kellettek a győzelmükhöz. A SPY egyáltalán nem érezte a ritmust, így számukra végleg elszállt minden remény a vb-szereplés tekintetében.

A Unicorns of Love nagyon erősen kezdte a szezont, ám mostanra sajnos elfogyott belőlük a lendület, a Misfits gyakorlatilag kivégezte őket a negyeddöntőben. Azóta viszont talpra lehetett állni, dolgozni a hibákon, és ha a tavaszi teljesítményükhöz vissza tudnak találni, bőven lehet esélyük az H2K ellen. A közelmúlt miatt egyértelműen az H2K a favorit, de mind a ketten szenvedtek mostanában, ezért egy végtelenül kiélezett szériára lehet számítani.

Thanatos-tipp: UOL 2–3 H2K

NA LCS

21:00 – Counter Logic Gaming vs. FlyQuest

Természetesen Észak-Amerika nem okozott csalódást, és a nyár egyik leginkább alulteljesítő csapata simán elverte a Team Dignitast. Szavak nincsenek arra, hogy ez a csapat miképpen tudja kimaxolni a hullámvasutazást. Mérkőzésről mérkőzésre meglepetést tudnak okozni, de nem csak a jó teljesítményükkel, hanem a mélységekkel is, amiket érintenek. A CLG hasonló mutatványokra képes, ám ő is kigolyózta könnyedén a DIG csapatát, nem mellesleg több ezres közönség előtt a nagyszínpadon.

Engem továbbra sem győzött meg a FlyQuest teljesítménye, ennek következtében a papírforma eredményre számítok, amely a CLG dominanciáját jelzi előre. Nincs kizárva, hogy megcáfolnak. Vajon meddig tart a FLY csodája? Ha ez is csak 3 napig, az elég lehet egy vb-szereplésre, de ha csak 3 mérkőzésig, akkor mára már kifogytak a hátszélből...

Thanatos-tipp: CLG 3–1 FLY

Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/