Egyéb

A Póker Kártyajáték Legérdekesebb Változatai

Címkék:

Ismerd meg te is a póker legnépszerűbb változatát és további néhány változatot, amelyek szintén nagyon szórakoztatóak!

A Póker Kártyajáték Legérdekesebb Változatai

A póker a legnépszerűbb kártyajáték és egyben talán az egyik legnépszerűbb szerencsejáték is. Kevesen tudják azonban, hogy a pókernek nagyon sokféle szabályváltozata létezik. Olvass tovább és tudj meg többet a pókerről! Ha pedig a szerencsejátékról szeretnél többet megtudni, akkor ezt megteheted a https://ggbet-hu.com oldalán, Magyarország egyik legnépszerűbb online kaszinójában. A különféle pókerváltozatok különböző játékosok igényeihez igazodnak. Vannak lassabb, taktikázós változatok, míg vannak pörgősebb, kifejezetten izgalmas változatok is, ahol a szerencsének jut a döntő szerep. Ahhoz, hogy megtudd, hogy számodra melyik változat a legideálisabb, érdemes minél többet kipróbálnod. Ne ijedj meg a bonyolultabb szabályváltozatoktól sem, óvatos játékkal pár hét alatt ezekbe is bele lehet jönni.

 

Texas Hold’Em

Ez a póker legnépszerűbb és egyben legklasszikusabb változata is. Online és a hagyományos kaszinókban egyaránt messze ezt a változatot játsszák a legtöbben. Talán már te is próbáltad, de ha nem akkor másokat már biztos láttál játszani, vagy filmben láttál már póker meccset. A szabályok alapjait is bizonyára ismered már. A kör elején mindenki kézhez kap 2 lapot. Ezután a játékosok megteszik a vakokat (kötelező tét), valamint a téteket. Általában 4-12 játékos ül egy asztalnál. Az osztó ezután 3 lapot helyez el képpel fölfelé, mindenki által láthatóan az asztalon. A játékosok bedobhatják a lapjaikat vagy emelhetik a tétet. Az osztó ezt követően újabb lapot helyez az asztalra. Ugyanez játszódik le a negyedik és az ötödik lap után is. Ha egynél többen maradnak játékban, amikor öt lap van az asztalon, akkor az nyer, akinek a két lapja az asztalon lévő 5 lappal együtt a legerősebb kombinációt adja ki.

A klasszikus Texas Hold’Em játék szabályai viszonylag egyszerűek, a játékmenet mégis rendkívül izgalmas és komoly taktikázásra ad lehetőséget. Ebben a játékváltozatban a tapasztalat sokszor többet ér, mint a szerencse és jó játékkal még rossz lapokkal is lehet nyerni. A játékot lehet no limit, pot limit és fix limit változatokban is játszani. No limit esetén az összes játékos bármikor bármennyit emelhet, pot limit esetén az emelés nem haladhatja meg a tét jelenlegi összegét, míg fix limit esetén csak fix összegekkel lehet emelni a tétet. A játék általában akkor a legpörgősebb és legizgalmasabb, ha no limit szabályok szerint játsszák és ilyenkor is tudsz a legtöbbet nyerni. Más szempontból viszont, a fix limit változatokban kisebb kockázat mellett ismerkedhetsz a játékkal.

Omaha

Ez a játékváltozat az Amerikai Egyesült Államokban sokáig a Texas Hold’Em-nél is népszerűbb volt. Az Omaha aranykora az amerikai vadnyugat korszakában volt az 1800-as évek végén és az 1900-as évek elején. Ma már inkább afféle különlegességnek számít a hagyományos kaszinókban és online is, a maga kicsiny, de biztos rajongótáborával. A játékmenet valamivel bonyolultabb, mint a Texas Hold’Em esetében. A játékosok 2 helyett 4 lapot kapnak, azonban ebből csak kettőt használhatnak fel a nyertes kombinációhoz. A játék ugyanúgy a “flop” (az első három lap az asztalon), a “turn” (4 lap az asztalon) és a “river” (5 lap az asztalon) körökből áll. A játékosok nem szálhatnak ki a játékból menet közben, mindenki a kör végéig játszik. Ebben a játékváltozatban a Texas Hold’Em-hez képest kevesebb lehetőség van taktikázni.

Five-card Draw

Ha egy olyan pókerváltozatra vágysz, amelyben a szerencsének a megszokottnál több szerep jut és a taktikának kevesebb, akkor ez a variáció lehet a kedvenced! Five-card Draw szabályváltozat esetén ugyanis a szerencsének döntő szerep jut és a játékosok csak kis mértékben tudják befolyásolni a játék végkimenetelét a különféle stratégiáikkal. A játék elején mindenki 5 lapot kap, majd ezután a játékosok megteszik a tétjeiket. A játékosok ezután maximum 3 kártya helyett új lapot kérhetnek. Ha új lapot vagy lapokat kérnek, akkor az osztó véletlenszerű lapokat oszt nekik a megkevert pakliból. A játékosok dönthetnek úgy is, hogy egyetlen lapjukat sem akarják kicserélni. A cél az, hogy a kezedben lévő 5 lap a lehető legerősebb kártyakombinációt adja ki. Miután a lapcserélgetés befejeződött, a játékosoknak lehetőségük van emelni a tétet. Miután ez befejeződött, ha több, mint 1 játékos maradt játékban, akkor nekik fel kell fedniük a lapjaikat. Az nyer, akinek a kezébe a legerősebb kombináció került.

Seven Card Stud

Ez egy olyan játékváltozat, amelyben a taktikázásnak óriási szerep jut, azonban máshogyan, mint azt előre gondolnád. A Seven Card Stud játékváltozatban a játékosok minden körben kapnak képpel felfelé és képpel lefelé fordított lapokat is. A saját, képpel lefelé kiosztott lapjait mindenki megnézheti. A siker kulcsa, hogy a látható lapok alapján megpróbáld kitalálni, hogy kinek lehetnek a kezében a legjobb lapok, beleértve a saját lapjaidat is. Minden körben csak az a játékos emelhet, akinek az adott körben képpel felfelé kiosztott lapja a leggyengébb. Ha nem akar emelni, akkor a többiek sem emelhetnek. Ha emel, akkor mindenkinek kötelezően meg kell adnia az új tétet, különben kiesik a játékból. A játék végén a játékosok felfedik a kezükben található összes lapot és az nyer, akinek a kezében a legerősebb kártyakombináció van. Ha jól megy a különféle kombinációk és lehetőségek fejbentartása és jók a megérzéseid, akkor a Seven Card Stud jó választás lehet a számodra.