Olasz foci

Csak négy dolog biztos a világban: a halál, az adó, Kevin McCallister és a gólfesztivál Nápolyban

Az Olasz Kupa első negyeddöntőjén két szenzációs formában lévő csapat találkozik. A gólparádé a tuti!

Kedden este túl sok izgalmas focimeccs nem vár ránk, így minden figyelmünket a Napoli-Fiorentina derbinek szentelhetjük, ahol is a szórakozás szinte garantált. A csapatok parádés formában, a múlt igazi gólfesztivált ígér, míg a tét sem kicsi: az elődöntőbe jutás az Olasz Kupában. Talán nem is árulunk el nagy titkot azzal, hogy a gólokra fogadunk.

Paulo Sousa csapata újra magára talált

Mindkét oldalon akadnak hiányzók, ám Nápolyban már volt idejük hozzászokni a tartalékos kerethez. Sarri mester ezúttal Milikre, Koulibalyra, Ghulamra és el-Kaddurira nem számíthat, vagyis új név nincs a palettán. Mindazonáltal az elmúlt hetekben többször láthattuk, hogy az égszínkékek védelme sebezhető, amelyen csak tovább ront a két afrikai hátvéd elutazása. A Napoli viszont a remek támadósorának köszönhetően így is sorban nyeri a mérkőzéseit, méghozzá igencsak látványosan. Callejonék utolsó kilenc meccsén 4,33 volt a gólátlag úgy, hogy mindössze kétszer úszták meg kapott gól nélkül, ám többek között a Pescara és a Spezia is betalált a San Paolóban.

[2441688] 2017-01-24 20:45:00 SSC Napoli - Fiorentinax;10

Firenzében Paulo Sousának egy fokkal könnyebb dolga volt, csupán Gonzalo Rodriguez pótlását kell megoldania a korábbi Vidi-trénernek. A Violáknál a nehéz hetek már elmúltak, a kupatovábbjutást követően a Juventus és a Chievo elleni győzelmeknek köszönhetően ismét lőtávolon belülre került a kupaindulást érő pozíciók egyike.

"Nyerni érkezünk Nápolyba, mert a továbbjutás a lebeg a szemünk előtt. Fontos, hogy napról napra jobb teljesítményt nyújtsunk, mert csak így érhetjük el a céljainkat. Tudjuk, hogy Nápolyban nagyon nehéz nyerni, de biztos vagyok benne, hogy remek mérkőzést játszunk majd.

Mertens és a Nápoly hazai pályán győzelemre játszik majd

Tiszteljük ellenfelünket, évek óta a bajnoki címért van versenyben a Napoli és állandó szereplője a Bajnokok Ligájának is. Különösen azért nagyszerű az idei teljesítményük, mert a nyáron több játékos is elment, a Higuaín pótlására érkezett Milik pedig megsérült, de képesek így is nagyszerű eredményeket elérni" - dicsérte az ellenfelet Sousa.

Nem árt ha tudjuk, a Napoli hazai meccseinek 73%-án mindkét csapat betalált, míg a Fiorentina az idegenbeli túráinak 90%-án szerzett legalább egy gólt.

Az idei bajnokijuk Firenzében 3-3-ra végződött, míg tavaly Nápolyban 2-1-re nyertek a hazaiak. Mi bízunk benne, hogy a két bátor támadójátékra képes csapat ezúttal is gólfesztivállal örvendeztet meg minket, melyre egyébként igen korrekt is a szorzó.

hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.60
[2441688] 2017-01-24 20:45:00 SSC Napoli - Fiorentinax;
2017-01-24;141
2017-01-25;141
2017-01-31;141
2017-02-01;141