Tipp

Tizenkétszeres oddsért vadásztunk gólkirályt Afrikában

  • varin

Az elefántcsontparti gárda gólfelelőse ezúttal Kodjia lehet, akire egészen jó szorzót is kapunk.

Szombaton kezdődik meg a 2017-es Afrikai Nemzetek Kupája Gabonban, amelyről részletes beharangozót olvashattok majd péntek délután. Idén nincs toronymagas esélyese a sorozatnak, ám talán még így is Michel Dussuyer válogatottja, Elefántcsontpart a leginkább favorit a végső sikerre, így mi a gólkirályt is itt találtuk meg.

Az elefántok tele vannak rutinos játékosokkal. A tíz éve válogatott, 88 meccsen 28 gólnál tartó Salamon Kalou mellett elutazott Gabonba például Wilfried Bony, Wilfried Zaha és Giovanni Sio is, ám a gólokat mi mégsem tőlük, hanem egy viszonylag új játékostól, Jonathan Kodjiától várjuk. Az Aston Villa támadója parádés őszi formájával hívta fel magára a figyelmet, az utolsó 13 bajnokiján 8 gólt szerzett és az elefántcsontparti tizenegyben is jól sikerült a bemutatkozása (5 meccs, 3 gól).

Fotó: Birmingham Mail

A 27 éves támadó szinte biztosan alapember lesz a nemzeti tizenegyben, hiszen az utóbbi hónapokban Kalou és Bony is csak epizódszerepet kapott, így minimum az egyikük nem sokat játszik majd. A címvédő ráadásul remek négyesbe került, hiszen a Kongói Demokratikus Köztársaság, Marokkó vagy éppen Togo nem tűnik megoldhatatlan feladatnak - vagyis Kodjia bőségesen szórhatja a gólokat már a csoportkör során.

És hogy kik lehetnek a riválisok? A házigazda Gabon adja természetesen a legnagyobb sztárt, ám Aubameyang 52 mérkőzésen "csupán" 21-szer volt eredményes és a nemzeti gárda is gyenge formában van, 2015 októbere óta csupán Sierre Leonét és Szudánt tudták legyőzni. Aubameyangék sorsolása sem éppen ideális, Kamerun erősebb, mint ők és a Burkina Faso, Bissau-Guinea trióból közel sem biztos, hogy ők jönnek ki a legjobban.

Elefántcsontpart mellett Szenegál számít a torna favoritjának, ők pedig bizony jó formában is érkeznek Gabonba. Itt viszont beszélhetünk halálcsoportról, hiszen Algéria és Tunézia mellett kellene kivívniuk a továbbjutást. A bukik szerint Moussan Konaté lehet veszélyes Kodjiára, de ha megnézzük a szenegáliak támadósorát, több remek támadót is találunk, így biztosak vagyunk benne, hogy eloszlanak majd a gólok a laziós  Baldé, a liverpooli Mané, a Fener-játékos Sow és a Stoke-ban játszó Diouf között.

Mindig nagyon nehéz megtippelni egy gólkirályt, de nem árt megadni magunknak az esélyt azzal, hogy a legjobb csapat talán legjobb formában lévő támadójára szavazunk.

hatharom.com
Jonathan Kodjia lesz az Afrikai Nemzetek Kupája gólkirálya
Odds: 12.00
Iroda: "halványzöld"