Magyar válogatott

Storck meghívójában reménykedik a spliti gólvágó

  • ivan

A horvát Hajduk Splitben légióskodó Futács Márkó egyre jobb formába lendül, a volt diósgyőri támadó nem titkolja, hogy bekerülne a válogatottba.

Ahogy arról szokásos hétfői légiós-összefoglalóban is írtunk, Futács Márkó a hétvégén a rendes játékidő letelte után szerzett duplájával három ponthoz segítette csapatát, amely a Rijeka és a Dinamo Zagreb mögött jelenleg a harmadik, és egyben Európa Liga-selejtezőt érő helyen áll a horvát bajnokságban.

A nagy múltú dalmát klub a nyáron ingyen szerezte meg a 26 éves támadót a török Mersintől és úgy fest jó üzletet kötött, hiszen a magyar légiós hét góljával a legeredményesebb Hajduk-játékos a szezonban. A korábban a Diósgyőrben és a Werder Bremenben is megforduló támadó a goal.com magyarországi kiadásának nyilatkozott az elmúlt hetek történéseiről, Futács a portálnak elmondta, a gólok ellenére még nem mondhatja magát stabil alapembernek, amit annak is köszönhetően, a szezon során több ízben is bajlódott sérüléssel.

A hórihorgas center természetesen szóba hozta a nemzeti csapatot is és reménykedik abban, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány előbb-utóbb neki is postázza a meghívót.

"Ha ilyen ütemben tudom folytatni a gólgyártást, akkor nagyon remélem, annyira elég lesz, hogy a meghívót megkaphassam. Utána már csak rajtam múlik, hogy mit mutatok. Remélhetőleg ezt a formát tudom tartani és a kapitány beválogat" - fogalmazott Futács, aki idáig három alkalommal ölthette magára a válogatott szerelését.

Futács a hétvégén sárga lapot kapott, emiatt pedig ki kell majd hagynia a horvát derbit, a Hajduk - Dinamo rangadót. Joan Carillo vezetőedzőnek így nem lesz könnyű dolga megtalálnia a megfelelő embereket a góllövéshez, miután Futács mellett sérült a négygólos Ahmed Said is. A   -nál már fogadhatunk a szombati meccsre, a Hajduk sikere 3.85-ös, míg a Dinamo győzelme 1.90-es szorzóval fogadható. 

[2261580] 2016-12-17 15:00:00 Hajduk Split - Dinamo Zagrebx;
209857