Átigazolás

Futács zöld utat kapott a FIFA-tól

Ami hétfő este, a nyári átigazolási időszak utolsó óráiban még nem volt biztosnak tekinthető, az péntek délután véglegesen eldőlt: Futács Márkó egy évig a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Diósgyőr kölcsönjátékosaként folytatja pályafutását. A kisebb aggodalmat egy technikai probléma okozta.

Történt ugyanis, hogy bár a miskolciak mindenben megállapodtak a korábbi korosztályos válogatott támadó játékjogát birtokló Leicester Cityvel, az aláírások is rákerültek a papírokra, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) átigazolási rendszere azonban a hétfő éjféli határidő előtt váratlanul leállt, így a két fél nem tudta adminisztrálni a transzfert.

A FIFA átigazolási szabályzata szerint az úgynevezett TMS-rendszerbe határidőig be nem vezetett átigazolások semmisek, ám mivel a probléma a diósgyőriek önhibáján kívül történt, a piros-fehérek egyéni elbírálásért fordultak a szervezethez. A FIFA elismerte, hogy sem az angol másodosztályú együttes, sem a miskolciak nem hibáztak, így Futács klubváltása immár hivatalosnak tekinthető.

A csatár a III. kerületi TVE-ben, majd a Ferencvárosban nevelkedett, mielőtt 2006-ban a francia Nancyhoz igazolt volna. Következő csapata a német Werder Bremen volt, amely az Ingolstadtnak adta kölcsön. Onnan szerződött az angol Portsmouth-hoz, amelytől ingyen került a Leicesterbe. A Werder Bremen második csapatában 3, az Ingolstadtban 2, a Portsmouthban 5, a Leicesterben pedig 2 gólt szerzett hivatalos mérkőzéseken. Az előző idény végén a Rókák már kölcsönadták a Blackpoolnak néhány meccs erejéig, a mostani szezonban pedig még egyszer sem került keretbe, így várható volt, hogy ismét máshol kell próbálkoznia. Futács 2009-ben tagja volt az U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett magyar válogatottnak,

A DVTK jövő szerdán az MTK Budapest ellen lép pályára a Ligakupa második fordulójában, a bajnokságben pedig jövő szombaton a Puskás Akadémia vendége lesz.

[1480567] 2013-09-14 16:00:00 Puskás Akadémia - Diósgyőrx;