Kosárlabda

Athénban kezdi BL-szereplését a magyar bajnok

Ilyen erős nemzetközi kupasorozatban magyar férfi kosárlabdacsapat még nem indult. A Szolnok rögtön underdog Athénban.

Vojvodáéknak nem sok esélyük van Athénban. - Fotó: Mészáros Zsolt - bb1.hu

Az újonnan alakult férfi kosárlabda Bajnokok Ligájában kedden kezdi meg szereplését a Szolnoki Olaj. A magyar bajnok automatikus főtáblásként vesz rész a sorozatban, ahol továbbjutási reményekről nem igazán álmodozhat. Köszönhetően annak, hogy egy igen erős csoportba került, hiszen az E jelű nyolcasba német, török, olasz, szerb, belga, lengyel és görög csapatot találhatunk az bordó-feketék mellet.

Kosárlabda Bajnokok Ligája
E-csoport
Ludwigsburg (német)
Besiktas (török)
Dinamo Sassari (olasz)
Partizan Belgrád (szerb)
Spirou Basket (belga)
Zielona Gora (lengyel)
AEK Athén (görög)
Szolnoki Olaj (magyar)

A sort az AEK Athénnal kezdik Vojvoda Dávidék kedden, méghozzá Görögországban, ahol nem számíthat túl sok jóra a magyar bajnok. A sárga-feketék az előző szezonban egészen a görög bajnokság elődöntőjéig jutottak, ahol a későbbi bajnok, Olimpiakosz állította meg őket. A hazaiak kerete hemzseg a sztároktól, hiszen olyan játékosok nevét olvashatjuk az athéniaknál, mint Michael Dixon, Roko Ukic, Kosztasz Vasziliadisz, Malik Hairston vagy Jawad Williams.

Az AEK egyébiránt kilenc idegenlégióst foglalkoztat, a megannyi tehetséges vagy rutinos görög játékos mellett, míg az Olajnak mindössze öt külföldi játékosra futja. A szezon eddig eltelt részében a hazaiak nyújtottak jobb teljesítményt, hiszen valamennyi meccsüket megnyerték legalább 18 ponttal, hiába játszottak akár idegenben is. Ezzel szemben a szolnokiak mindössze kétszer léptek parkettre, ráadásul a Tiszaligetben, s noha a Pécset könnyedén két vállra fektették, a Sopron ellen már megizzadtak. 

Fogadás a mérkőzés győztesére - a     szorzói
AEK Athén Szolnoki Olaj
TippmixPro@1.02 TippmixPro@6.00

Nagy tehát a felek közt a különbség, minden téren, főleg, hogy a görögök lesznek a pályaválasztók, amit Sztojan Ivkovics, a vendégek szakvezetője ki is emelt a bb1.hu-nak: "Az elmúlt években is olyan csapatokkal találkoztunk, ahol sokkal nagyobb különbségek voltak, és eddig sem okoztunk szégyent, sőt. Ha össze akarjuk hasonlítani a Szolnokot a többi klub lehetőségeivel, valóban ijesztő képet kapunk. Sem anyagi, sem semmilyen más viszonylatban nem vagyunk olyan szinten, mint akikkel itt játszunk. Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy főtáblásak lettünk, de ez nem a mostani csapatnak szól, hanem hosszú évek munkáinak, az elmúlt hat-hét év folyamatos szolnoki eredményeinek a privilégiuma." Majd kitért a keddi mérkőzésre is: "Az AEK-ról annyit, hogy kilenc légiós és hét görög felnőtt játékos alkotja a tizenhat fős keretét, amennyire csak tudtunk, felkészültünk mindenkiből. Jure Zdovc már játékosként is fegyelmezett volt, most pedig egy fegyelmezett, kemény edző. Agresszív védekezés mellett folyamatos támadójáték jellemzi a csapatát, nem a figurális játékot erőltetik, hanem a gyors kontrákat, a tranzíciós játékot. Legveszélyesebb játékosuk Dixon, aki az Eb-selejtezőkön Grúzia egyik legjobb dobója volt. Nálunk mindenki egészséges, nem akarom minden egyes alkalommal megemlíteni Kinney nevét, nekünk nincs olyan specialistánk, aki meggyógyítaná azokat a sérülteket, betegeket, akiket három hétre harcképtelennek nyilvánítottak, aztán mégis játszanak. Sajnos Szolnokon az orvosi tudomány még nem ennyire fejlett."

Fogadás a mérkőzés győztesére hendikeppel - a     szorzói
AEK Athén -17,5 Szolnoki Olaj +17,5
TippmixPro@1.80 TippmixPro@1.80

Mindezek után nem meglepő, hogy a bukmékereknél is az AEK Athén a toronymagas favorit, a     kétesélyben mindössze 1.06-szoros szorzót ajánl a hazaiak győzelmére, az Olaj sikerével viszont bankot lehetne robbantani (6.00). A hendikep határt 13,5-nél, míg a pontok számának határát 156,5-nél húzta meg a magyar online fogadóiroda.

Fogadás a mérkőzés pontjainak számára - a     szorzói
153,5 felett 153,5 alatt
TippmixPro@1.70 TippmixPro@1.90