Sanghaj Masters

Könnyű győzelem előtt a szerb világelső

Pénteken a Sanghaj Masters hatodik játéknapján a negyeddöntős küzdelmekre kerül sor.

Könnyen lehet, hogy rögtön az első meccs megcsúsztatja a programot, ugyanis Roberto Bautista-Agut és Jo-Wilfried Tsonga általában nagy csatákat vívnak egymással. Idén Miamiban és Aucklandben találkoztak, mindkét alkalommal döntő szettben dőlt el a győztes kiléte. Érdekes, hogy mindkétszer a spanyol játékos örülhetett, azok után, hogy a tavalyi két összecsapásukat viszont Tsonga nyerte. A francia kifejezetten meggyőző teniszt tett a pályára Alexander Zverev ellen. Igaz, a továbbjutásához kellett az is, hogy a német elidegeskedje a végjátékot, de összességében egy nagyon magas színvonalú játékot produkáltak. Biztatóan mozgott Tso, úgy tűnik, hogy túl van a térdsérülésén. Tavaly döntőzött itt Sanghajban, látva az elszántságát, minimum a várhatóan Novak Djokovics elleni elődöntőt most is szeretné összehozni. Nagy a tét, és a múltjukból adódóan nem lesz ez egy sima meccs. 

Ellentétben a szerb világelsőével, aki a selejtezőből érkezett Mischa Zverevvel találkozik. A balkezes németnek szerencséje volt, ugyanis Nick Kyrgios leadta ellene a meccset - amiért az ausztrált 16.500$-ra büntette az ATP -, a nyolcaddöntőben pedig a Tomás Berdychet búcsúztató Marcel Granollerst kellett legyűrnie. Szépen kihasználta a lehetőséget, de itt véget ér számára az álomutazás. Jó képességű teniszező, de nincs olyan fegyvere, amivel Djokovicsot képes lehetne megszorongatni. 

Papíron sokkal izgalmasabbnak ígérkezik a wimbledoni címvédő Andy Murray és a 11. kiemelt David Goffin csatája. De csak papíron, valójában ugyanis a britnek könnyedén kellene átmennie a belgán. Murray remek tenisszel, viszonylag simán ütötte ki Lucas Pouille-t, márpedig jelenleg Goffin sem tud többet, mint a francia. Neki is ugyanaz lesz a problémája, mint Pouille-nak, nincs meg az ütőereje, hogy pontokat nyerjen, türelemben pedig nem tudja felülmúlni a britet. Ez a korábbi meccseiken is kijött, négyszer találkoztak, a belgának még szettet sem sikerült fognia.

David Goffin - Andy Murray
Hatharom-tipp: Murray 2-0
TippmixPro @ 1.45

Ha már türelem, akkor abból nem lesz hiány az utolsó negyeddöntőben Gilles Simonnál sem. A francia ismét szépen összerakta a formáját Sanghajra, a nyolcaddöntőben Stan Wawrinka skalpját gyűjtötte be. A svájci hiába püfölte a labdát, nem sokat ért el vele. Jack Sock is megégetheti magát, ha nem vesz vissza a sebességből és kezd el egy kicsit több ésszel játszani. Ezt a Simont csak püföléssel nem lehet most megverni, ahhoz nagyon egyben kell lenni és iszonyat pontosan kell ütni. Itt már fontos szerepe lehet a rutinnak is, az amerikainak ez lesz az első Masters-negyeddöntője. Mi itt inkább szembe mennénk a bukmékerekkel, szerintünk a francia jut tovább.

ATP Sanghaj, negyeddöntők - a     szorzói
Kezdés Mérkőzés Odds Odds
7:00 Jo-Wilfried Tsonga-Roberto Bautista-Agut 1.75 1.85
8:30 Novak Djokovics-Mischa Zverev 2.10 1.60
12:00 David Goffin-Andy Murray 1.30 2.95
14:00 Jack Sock-Gilles Simon 1.02 7.75