Sanghaj Masters

A történelem megismétli önmagát?

A US Open-címvédő Stan Wawrinkára nehéz meccs vár a sanghaji 1000-es verseny nyolcaddöntőjében.

Az amerikai nyílt teniszbajnokság regnáló bajnoka, Stan Wawrinka a világranglista-32. Gilles Simonnal csap össze, amely a szerdai program utolsó meccse lesz, mi viszont ezzel kezdjük a játéknap felvezetését. Ez ígérkezik ugyanis az egyik legizgalmasabb derbinek, egyrészről, mert két teljesen ellentétes stílus találkozik, másrészről pedig egész jó formát mutattak eddig a tornán, illetve közös múltjuk is van Sanghajból. Kezdjük utóbbival: 2010-ben és 2014-ben is találkoztak a kínai metropolisban, utóbbi lehet az emlékezetesebb. Nem csak azért, mert időben közelebb van, hanem, mert elég nagy csatára kényszerítették egymást. Jó két és félórás meccs volt, amit végül Simon húzott be, a döntő szettet 0-3-ról megfordítva. A nagy kérdés, hogy ez most megismétlődik-e? Ebben nem vagyunk biztosak, de arra jó esély mutatkozik, hogy újfent három felvonásban vigyék dűlőre. Wawrinka jól kezdett Kyle Edmund ellen, de voltak azért megingásai, amit a brit nem nagyon tudott kihasználni, Simon viszont vércseként csaphat le ezekre. A sokkal agresszívebb stílusából adódóan a svájci fogja irányítani a labdameneteket, de biztosan lesznek olyan pillanatok, amikor enged a szorításon, ekkor pedig eljöhet Simon ideje. 

Gilles Simon-Stan Wawrinka
Hatharom-tipp: 3 szettben dől el a meccs
TippmixPro @ 2.35

A wimbledoni címvédő Andy Murray is egy franciával néz majd farkasszemet, méghozzá a 13. kiemelt Lucas Pouille-val. Ha hosszú labdameneteket akarunk látni, akkor mindenféleképpen ezt a meccset válasszuk. A gall tehetség hasonlóan a brit riválisához rettentően jól mozog a pályán és nehéz ellene megnyerni a pontokat. Egyszer találkoztak eddig, idén a római elődöntőben, amit a brit nagyon simán nyert meg, de ebből messzemenő következtetést nagy hiba lenne levonni. Pouille ugyanis ott a semmiből jutott el addig, nulla rutinnal játszotta le azt a meccset. Azóta rohamléptekben fejlődik és, mint a kiemeléséből is látszódik, megérkezett a top 10 nyakára. Ennek ellenére természetesen komoly meglepetés lenne, ha borítani tudná a papírformát, de New Yorkban Rafa Nadal legyőzésével megmutatta, hogy egyáltalán nincs betojva, ha világsztár áll vele szemben. 

Maradva a francia vonalon, Jo-Wilfried Tsongára és Gael Monfilsra igazi ki-ki meccs vár. Előbbi a bombaformában ütögető Alexander Zverevvel, míg utóbbi a Del Potrót hazaküldő David Goffinnal találkozik. Tsongának fel kell kötnie a gatyáját, a német srác ugyanis hidegvérrel ütötte ki John Isnert és Marin Cilicet. Elképesztő tempóban játszik Zverev, és fejben rendre jó döntőseket hoz. Meglátjuk maradt-e annyi a tankjában, hogy egy újabb nagy nevet búcsúztasson. Sajnos a bukmékerek is észnél vannak már és egálra hozták ki az esélyeket. 

ATP Sanghaj, nyolcaddöntők - a     szorzói
Kezdés Mérkőzés Odds Odds
7:00 Jo-Wilfried Tsonga-Alexander Zverev 1.75 1.85
7:00 Mischa Zverev-Marcel Granollers 2.10 1.60
8:20 Milos Raonic-Jack Sock 1.30 2.95
8:20 Novak Djokovics-Vasek Pospisil 1.02 7.75
9:40 Viktor Troicki-Roberto Bautsita-Agut 2.30 1.50
12:00 Lucas Pouille-Andy Murray 5.25 1.09
12:00 Gael Monfils-David Goffin 1.45 2.30
14:00 Gilles Simon-Stan Wawrinka 3.30 1.25