Tipp

Nikolics és Böde hozhat pénzt a konyhára

A Legia Varsó és a Fradi is hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Két ambiciózus klub, két gyengébb képességű ellenfél.

Fotó: mlsz.hu

Kezdjük a sort a keddi találkozóval, a Legia Varsó - Zrinskij Mostar összecsapással. Az egy héttel ezelőtti odavágón Nikolics góljával ugyan a lengyel bajnok megszerezte a vezetést, ám nyolc perccel később a bosnyákok egy szögletből egalizáltak, így 1-1-es végeredmény született a mérkőzésen. Ez az eredmény természetesen a Legiának kedvező, hiszen már egy 0-0-val is továbbjut, míg a vendég Mostarnak mindenképpen rúgott gólra lesz szüksége. Ez a tény kétségtelenül a hazaiak malmára hajtja a vizet, hiszen előbb-utóbb a bosnyák gárdánál fel kell vállalni a kockázatot, ha pedig kijön a sündisznó állásban, azzal nagy esélyt teremt a varsóiaknak. 

A Legia egyébként nincs topformában, a Lengyel Szuperkupát 4-1-re elveszített a Lech Poznannal szemben, majd a mostari döntetlen után a hétvégén is remizett a Jagiellonia ellen (1-1). A szombati találkozón azonban néhány alapember pihenőt kapott, így a gólkirály Nikolics és a fiatal Duda is, ám kedden este mind a ketten visszatérhetnek a kezdőbe. A Legia komoly ambíciókat szövöget, a közép-kelet európai térség egyik legjobb csapata jelenleg, egyértelmű cél valamelyik kupa csoportkörében való szereplés. A varsói Pepsi Aréna ráadásul igen kellemetlen egy helyszín az ellenfeleknek, hiszen a Legia drukkerei a kontinens egyik leghangosabb táborát alkotják, és bizony egy nemzetközi kupameccsnek arrafelé igen komoly rangja van. 

A bosnyák csapat hozza a megszokott balkáni stílust, szervezetten védekezik és masszívan játszik, ám a támadójátékban elmarad ellenfelétől. Hazai környezetben ezt az esélyt nem szúrhatja el a lengyel bajnok. 

A másik mérkőzésen, a Ferencváros - Partizani találkozón is hasonló a felállás. A Fradi az odavágón önmagához képest gyengén teljesített, de 10-15 perc futball is elegendő volt ahhoz, hogy helyzetbe hozza magát a visszavágó előtt. Thomas Doll együttese a hétvégén önbizalomnövelő győzelmet aratott a bajnokságban, a kulcsemberek megfelelő terhelést kaptak, így a zöld-fehéreknél minden adott ahhoz, hogy elcsípjék a továbbjutást. 

Az albán Partizani az első meccsen nem mutatott semmi extrát, ha nincsenek a magyar bajnok védelmi hibái, gyakorlatilag teljesen veszélytelenül játszott volna a Tirana. A Fradinál - hasonlóan a Legiához - komoly cél, hogy eljussanak valamelyik csoportkörbe, ehhez pedig óriási lépés lenne, ha ezt a párharcot abszolválná a csapat. A realitás alapján nem is kerülhet gondba a Ferencváros, reméljük kétszer nem lép bele ugyanabba a folyóba és ezúttal továbblépnek a szerényebb képességű balkáni ellenfelen. 

Egy nemzetközi kupameccsben mindig benne van a rizikó, ám a két favorit győzelméhez nem kell semmi extra, ezért egy közepes téttel érdemes megpróbálni ezt a kombit. 

BL-selejtező kombi
Mérkőzés Tipp Odds
Legia Varsó - Zrinjski  Legia TippmixPro@1.35
Ferencváros - Partizani Ferencváros TippmixPro@1.35
Nyereményszorzó: @1.83
Tét: 5/10
[2256674] 2016-07-19 20:45:00 Legia - Zrinjski Mostarx;