Nemzetközi foci

Nehéz meccs, de 1,80-ért bepróbáljuk ezt a tippet a lengyel Szuperkupára

Szombaton a lengyel Szuperkupa döntőjében a Bajnokok Ligájában két győzelemmel rajtoló Legia Varsó a favorit.

Szép lassan beindul az élet az európai klubfociban, ezen a hétvégén például elrajtolt a horvát, a román és a szlovén bajnokság is, több helyen pedig a Szuperkupa-döntőkkel nyitják meg a következő szezont. Így van ez Lengyelországban is, ahol szombaton a Legia Varsó a Rakow csapatával csap össze a Szuperkupa-serlegért. A fogadóirodáknál egyértelműen a Legia a döntő esélyese. 

Csapathírek 

Ez persze nem véletlen, hiszen az elmúlt szezonban a Legia abszolút dominálni tudta a bajnokságot és magabiztosan húzta be a bajnoki címet. A fővárosiak ráadásul már elkezdték a szezont, hiszen a Ferencvároshoz hasonlóan ők is érdekeltek voltak a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A lengyel bajnok kapta talán az egyik legnehezebb ellenfelet az első körben, hiszen a norvég bajnok Bodo nem tartozik a könnyű ellenfelek közé. A Legia azonban venni tudta az akadályt és az idegenbeli 3-2-es győzelmet követően szerdán hazai pályán is legyőzte a norvég csapatot (2-0). 

Ilyen előzmények mellett természetesnek hat a Legia favorizálása, ugyanakkor a következő héten újabb jelenése lesz a BL-ben, méghozzá az észt Flora ellen hazai pályán. 

Ez a tény némileg óvatosságra kell, hogy intsen minket, hiszen nem kérdés, hogy a Legia számára egy sikeres nemzetközi kupaszereplés a szezon ezen szakaszában mindenek felett áll. Sok idő nem volt pihenni, a csapat honlapja szerint a szerdán pályára lépők csak pénteken vettek részt teljes értékű edzésmunkában. 

A Rakow együttese kupagyőztesként érdekelt ezen a találkozón. Komoly fejlődésen ment keresztül a klub az elmúlt években, a keretet pedig folyamatosan erősítik. Jelenleg 16 millió euró körüli piaci értékkel bírnak most, a nyári felkészülési időszak alatt pedig több remek eredményt is elértek a felkészülési meccseken. A Sahtar Donyeck legyőzése vagy a Salzburg elleni remi akkor is szépen mutat, ha tudjuk, hogy az ellenfelek meglehetősen foghíjas kerettel álltak ki. 

 

Mire érdemes fogadni?

A mögöttünk hagyott szezon két egymás elleni meccsén a Legia mind a kétszer lenyomta a Rakowot, ez pedig mindenképpen kedvező előjel a számukra. Az sem éppen hátrány, hogy a meccset Varsóban rendezik, így a közönség támogatása adott lesz. Ez a faktor a Legia esetében nem elhanyagolható, hiszen az egyik legjobb szurkolótáboruk az övék az egész kontinensen. 

Az viszont szinte borítékolható, hogy a Legia kezdőjében több helyen is változások lehetnek a BL-selejtező miatt, viszont a Rakow a legjobbjaival állhat fel, hiszen ez egy tökéletes főpróba lesz számukra a Konferencia Ligás selejtező előtt. 

 

Az utolsó 8 lengyel Szuperkupa-döntőben a Legia Varsó hétszer volt érdekelt, de egyszer sem tudta megnyerni a trófeát! 

 

A fenti statisztika több, mint érdekes, és az szűrhető le, hogy a Legia - vagy nagyon szerencsétlen - nem igazán veszi vérkomolyan ezt a találkozót. 

Bár az első gondolatom az volt, hogy kiveszem ezen a meccsen a varsóiak győzelmét, végül miután körbejártam a helyzetet, már nem láttam benne akkor értéket. 

Nem szeretném leírni a Rakow gárdáját, így egy olyan opciót választanék erre a találkozóra, amely az utóbbi 10 fináléból nyolcszor zöldült volna. 

{"headTitle":"Legia Varsó - Rakow ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-07-17 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt ","odds":"1.82","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3627911] 2021-07-17 20:00:00 Legia Warszawa - Rakow Czestochowax;