Bajnokok Ligája

Nikolicsék ellen történelmet írt a Zidane-éra

A Real Madrid Zinedine Zidane irányításával soha nem kapott még három gólt. Aztán jöttek Nikolicsék!

Szenzációs mérkőzésen 3-3-as döntetlent játszott egymással a Legia Varsó és a Real Madrid. A lengyelek 0-2 után alaposan meglepték gigász ellenfelüket és a végén Ronaldóéknak még a döntetlenért is vért kellett izzadniuk. Lássuk, hogyan élték meg a főszereplők a 90 percet.

Gareth Bale csodagólja

"Furcsa meccs volt, nem tudtuk azt elérni, amit szerettünk volna. Mindenben egy kicsit gyengélkedtünk, különösen a játék ritmusát és intenzitását nem találtuk. Nem kaptunk ki ugyan, de ez így is nagyon rossz. Van mit elemeznünk...

Amikor vezetsz 2-0-ra, akkor kicsit jobban kellene a csapategységre koncentrálni, ezt pedig mi nem tettük meg, engedtük az ellenfelet térhez jutni.

Sajnos így nehezebb lesz majd megnyerni a csoportunkat, de ezzel az iksszel sem változott semmi, elsők akarunk lenni" - nyilatkozta Zinedine Zidane. A francia mester vezérletével egyébként most először kapott három gólt tétmérkőzésen a Real Madrid.

"Nem vagyunk boldogok az eredménnyel, de ebből is lehet tanulni. 2-0-nál irányítottuk a meccset, de elveszítettük a fókuszt, ezen a szinten ezt pedig megbüntetik. Jobban kell védekeznünk és jobban kell bánnunk a helyzeteinkkel is" - mondta a csodagólt szerző Gareth Bale.

"A világ egyik legjobb együttese ellen sikerült pontot szereznünk úgy, hogy kétgólos hátrányban voltunk, emiatt örülhetünk. De egy kicsit bánkódunk is, hiszen a vezetés megvolt, lehetett vonla még nagyobb a csoda" - mondta Nikolics a legia.sport.pl-nek.

A magyar válogatott támadó kitért arra is, hogy a mérkőzést zárt kapuk mellett kellett lejátszaniuk. "A szurkolóink mindig elvárják, hogy a végsőkig küzdünk, sajnálom, hogy ezt a varázslatos estét ők nem láthatták, de talán az eredmény kárpótolja őket. Az utolsó percekben a kispadnál is mindenki felállva szorított a srácoknak. Sajnálom, hogy a végén egyenlített a Real Madrid, de el kell ismernek, lenyűgözően járatták a labdát.

Az edzőnk a mérkőzés előtt azt mondta, büszkék lehetünk rá, hogy a Real Madrid ellen játszunk, így élvezzük ki a mérkőzés minden pillanatát. Nem szabad félnünk az ellenfél játékosaitól, hiszen ők is csak emberek. Annyi bizonyos, hogy amikor csütörtökön felébredek, hihetetlenül büszke leszek" - fejezte be Niko.

Több további érdekesség is fűződik a Real Madrid varsói túrájához: Navas például már most közel annyi gólt kapott a BL-idényben, mint az előző szezonban összesen, a Real utoljára 2002-ben nem nyert kétgólos előnyből (AEK Athén ellen volt 2-0 a Madridnak), míg ez volt az első alkalom, hogy a Real Madrid nem vert meg egy lengyel csapatot.

Melyik csapat nyeri a csoportot?
Borussia Dortmund 1.61
Real Madrid 2.20

A csapatok legközelebb három hét múlva lépnek pályára, a Legia a Dortmundhoz, a Real Madrid a Sportinghoz látogat majd.

[2363762] 2016-11-02 20:45:00 Legia - Real Madridx;
214332