Bajnokok Ligája

Nikolics újabb lépést tehet a sztárság felé

A lengyel bajnok Legia Varsó a Borussia Dortmundot fogadja a BL szerdai játéknapján. A lengyelek meglepetésre készülnek, a nyerőember pedig Nemanja Nikolics lehet.

Nagy nap a mai Varsóban, hiszen a Legia 18 év szünet után játszhat ismét a Bajnokok Ligája főtábláján. A lengyel bajnok alaposan belehúzott, hiszen a Dortmund mellett a címvédő Real Madrid és a portugál Sporting kapott besorolást az F jelű négyesbe. 

1X2    
Legia Varsó Döntetlen Dortmund
TippmixPro@8.20 TippmixPro@4.95 TippmixPro@1.32

A Legia számára tehát gyakorlatilag minden mérkőzés ajándék, ugyanakkor - már csak a becsület miatt - nem arról van szó, hogy feltartott kézzel lépne pályára. A nagycsapatok számára elsősorban a varsói mérkőzések jelenthetnek majd komolyabb feladatot, hiszen Európa egyik leghangosabb szurkolótábora biztatja a lengyel bajnokot. 

[2363756] 2016-09-14 20:45:00 Legia - Borussia Dortmundx;

A hazai közönség ereje mellett az is a Legia mellett szól(hat), hogy a németek számos sérült játékossal bírnak. Marco Reus, Nuri Sahin, Neven Szubotics, Sven Bender és Erik Durm is maródi, ugyanakkor az Aubameyang-Dembele-Schürrel támadótrió nagyon komoly minőséget képvisel. 

Nikolics gólt lő@4.00

Ha már a csatároknál tartunk, természetesen Nikolics Nemanját is ki kell emelnünk. A magyar válogatott támadója a selejtezőben gyakorlatilag egymaga húzta a Legia szerekét, a hat találkozón szerzett öt gólja pedig önmagáért beszél. "Nigolics" a hétvégén a bajnokságban is betalált, tehát jó passzban várhatja a Borussia elleni derbit.  "Természetesen a Dortmund a favorit. A BVB topcsapat, amely rendszeresen a Bajnokok Ligájában játszik, ráadásul néhány éve egészen a döntőig jutott" - nyilatkozta a rangado.hu-nak a 28 éves támadó, aki minden sorozatot figyelembe véve már kilenc gólnál jár a most futó idényben. "Ennek ellenére jó meccset várok, de nagyon fontos lesz, hogy nem szabad rágörcsölnünk. Mögöttünk lesz a fantasztikus szurkolótáborunk, amely a tizenkettedik játékosként segíti a csapatot. Nem tudok, és nem is szeretnék kiemelni egy játékost a Dortmundból, hiszen rengeteg kiváló futballista van a keretében, inkább csapatként foglalkozunk velük. A riválisunk topcsapat, mi pedig újoncok vagyunk ebben a sorozatban. Ennek ellenére nem szabad félnünk, és nem szabad, hogy túlságosan tiszteljük a németeket".

Nikolics pozitív hozzáállása jól tükrözi a Legiánál uralkodó hangulatot. A lengyelek bravúrra készülnek, amire meg is lehet az esélyük, amennyiben sikerül féken tartaniuk a dortmundi támadókat. Persze az igazi szenzáció az lenne, ha a magyar válogatott támadójának gólja döntene a találkozón...

Legia - Dortmund
hatharom.com-tipp: Gólok száma 3,5 alatt
TippmixPro@1.40
[2363756] 2016-09-14 20:45:00 Legia - Borussia Dortmundx;