EURO 2016

Nem csak a továbbjutás, a csoportelsőség is meglehet Szalaiéknak

Izland ellen nagyon jól ment az elmúlt években, most azonban egy pont is elég lehet a továbbjutáshoz.

161819

Izland-Magyarország

Akkor hát itt vagyunk. Eltelt számunkra 90 perc az Eb-ből, és elővettük számológépeinket, jósgömbjeinket, felhívtuk Delphoit, hogy megtudjuk, mire is elég ez a három pont. Az osztrákok elleni győzelem remek kiindulási alap, de közel sem biztos, hogy elég lenne a továbbjutáshoz. Azonban ha szombat délután el tudnánk rabolni egy pontot Izlandtól, esetleg le tudnánk győzni a skandinávokat, biztosan meglenne a továbbjutás. A múlt biztató számunkra, az izlandiak teljesítménye azonban nem.

Érdekesség: Tíz meccset játszott egymással a két csapat, de egy sem végződött még döntetlennel. A mérleg: hét magyar siker, három izlandi.

Merthogy Sigurdssonék remekül védekeztek a portugál csapat ellen, és a csoportfavorit ellen szerzett egy pont nagyon nagy érték. A kitűnő védekezésük részeként semlegesítették Cristiano Ronaldót is, akinek csak a bosszankodás és a hiszti maradt osztályrészül. A magyar csapat ellen azonban mást kell majd játsszon Lars Lagerback és Heimir Hallgrimsson csapata, ellenünk ugyanis három pontra lenne szüksége a szigetlakóknak. Vélhetően megpróbálják majd sokkal többet birtokolni a labdát és irányítani a játékot, nem pedig kontrákra apellálni.

A mieinknél is tombolhat az optimizmus, hiszen az osztrákok ellen nem csak az eredmény volt csodálatos, de játékban is sikerült felülmúlnunk az ellenfelet. A győztes gólt szerző Szalai Ádám, a csereként zseniálisat futballozó Stieber Zoltán és a meccs legjobbjának megválasztott Kleinheisler László mind-mind nagyon sokat tett hozzá a győzelemhez, ahogyan az Eb-aggastyán Király Gábor is, aki szokásához híven "zárva tartott" kedden este.

Nagy változást aligha eszközölnek majd a szövetségi kapitányok, egyik trénernek sincs oka belenyúlni a csapatába. Sajnos Bernd Storcknak mégis muszáj lesz, Fiola Attila ugyanis rúgást kapott a lábára a sógorok ellen - szalagszakadást szenvedett - így játékától a csoportmeccsek alatt biztosan el kell tekintenünk. A német mester több forgatókönyvet is felvázolt a pótlására, a legvalószínűbb az, hogy Lang húzódik ki jobbra, Fiola helyére, középen pedig Juhász Roland védekezik majd.

A hatharom.com egész nap kiemelten foglalkozik a mérkőzéssel. Kövessétek élő hírfolyamunkat és esti szöveges tudósításunkat is!

Szép emlékeket őrzünk Izlandról, ebben az évezredben ugyanis még ikszelni sem tudtak a magyar válogatott ellen. Legutóbb öt éve nagyon elvertük őket hazai pályán Egervári Sándor irányításával, míg tétmeccsen több mint egy évtizede csapott össze a két válogatott - mindkétszer mi örülhettünk.

[1695452] 2016-06-18 18:00:00 Izland - Magyarországx;5

Érdekesség, hogy a két csapat tíz meccséből Izland ötször nem szerzett gólt, ötször pedig két gólt szerzett. Mi most inkább az első verziót favorizálnánk, noha van okunk félni az izlandi támadójátéktól, a Sightorsson-Sigurdsson kettős ugyanis nem csak rendkívül veszélyes, de nagyon képzettek és gyorsak is. A fogadóirodák remek pénzt fizetnének arra, ha legalább három gól lesz, és bár nem gondoljuk, hogy támadó futballt fog játszani a magyar csapat, de így is elérhetik a felek a három gólt. Tippünk: 2-2.

hatharom.com-tipp: 2.5 gól felett
TippmixPro @2.45
[1695452] 2016-06-18 18:00:00 Izland - Magyarországx;

Belgium-Írország

Könnyedén bajba kerülhet a belga válogatott szombat délután, hiszen ha Hazard-ék vereséget szenvednek az írektől, akkor minden bizonnyal véget ér számukra az Európa-bajnokság. Az esélyek ugyan a belgák mellett állnak, ám az írek meglepetésre készülnek.

161814

Martin O'Neill fiai joggal bosszankodnak, hogy csak egy pontal állnak az E-csoportban, a svédek ellen ugyanis megvoltak a helyzeteik, ám végül elbuktak két pontot. Az ír csapatban nem várható csere, ismét Long és Walters rohamozhatja az ellenfél kapuját. Azonban a belgáknál változásokat predesztináltak a külföldi lapok, így akár Benteke és Ferreira-Carrasco is a kezdőben kaphat helyet.

[2148253] 2016-06-18 15:00:00 Belgium - Írországx

Belgium története során még soha nem szevedett vereséget Írországtól, ha ez most megtörténne, az óriási lebőgés lenne Marc Wilmots fiainak. Habár szenzációs játékosok alkotják a belga keretet, mégsem lehet azt mondani, hogy Európa egyik legerősebb gárdája. Most azonban nemigen van választásuk Bentekééknek, muszáj nyerniük.

hatharom.com-tipp: Belgium
TippmixPro @1.80
[2148253] 2016-06-18 15:00:00 Belgium - Írországx;

Portugália-Ausztria

A magyar csapat délutáni eredményének függvényében megválaszthatjuk, minek is kell majd szurkolnunk a Portugália-Ausztria találkozón. Talán a mi szemszögünkből a portugál siker lenne a jobb verzió, hiszen ebben az esetben a csoportharmadik pozíciója már biztosan meglenne, az izlandiak elleni eredménytől függetlenül. Marcel Koller azonban optimistán nyilatkozott, véleménye szerint a gyenge keddi teljesítményt követően szombaton javítanak majd.

"Hat-hét helyzetünk volt a magyarok ellen, míg az ellenfélnek csak négy. Ők két gólt lőttek, mi nullát - ez van, ha nem használjuk ki a lehetőségeinket. Újranéztem a mérkőzést, és nem voltam elégedett, nem játszottunk jól. Most azonban van lehetőségünk a javításra, és hiszünk benne, hogy sikerülni fog. Lábra kell állnunk, tiszta fejjel sikert érhetünk el Portugália ellen" - nyilatkozta Marcel Koller.

[1695453] 2016-06-18 21:00:00 Portugália - Ausztriax

Talán a higgadtság a portugál csapatnak sem ártana, Cristiano Ronaldo ugyanis igencsak frusztráltan játszotta végig az izlandiak elleni meccset, és azt követően is idegesen nyilatkozott. Egyértelmű, hogy most a luzitánokon lesz a nyomás, ha nem győzik le Ausztriát, akár még gondba is kerülhetnek.

Egy változás biztosan lesz az osztrákoknál, Dragovic helyett Prödl játszhat a védelem közepén, míg a portugáloknál Éder a kezdőben kaphat helyet. Minket meglepne, ha a portugálok ismét elbuknának. Nem gondoljuk azonban, hogy az osztrákok olyan gyenge teljesítményt nyújtanak majd, mint ellenünk, ezúttal vélhetően kisebb arccal és nagyobb elszántsággal futnak ki a gyepre, mint tették azt Bordeaux-ban.

hatharom.com-tipp: Portugália
TippmixPro @1.75
[1695453] 2016-06-18 21:00:00 Portugália - Ausztriax;
euro-2016