EURO 2016

Jelzés Dzsudzsáknak és a Szalainak? Elmaradt a gratuláció...

A szlovákok és a lengyelek megemlékeztek a csodaszép magyar győzelemről Ausztria ellen.

A keddi szenzációs siker után - ahogy manapság mondani szokás - felrobbant az internet. Aki csak teheti, lépten-nyomon gratulál a bordeaux-i hősöknek az osztrák válogatott legyőzéséért. A szurkolók és a celebek egy emberként áradoznak a keddi teljesítményről, méltatva a csapat küzdőszellemét és megalkuvást nem tűrő játékát. Érdekes azonban megnézni azt is, a hősök klubjai mit szóltak a bravúrgyőzelemhez.

Az idén a Bundesliga 1-ben és Bundesliga 2-ben csak epziódszerephez jutó, ám góljaikkal mérkőzést eldöntő Szalai Ádám és Stieber Zoltán klubjai, a Hannover és a Nürnberg nem tett említést a sikerről, miként például a török Bursaspor sem, ahol Dzsudzsák Balázs rúgja a bőrt. Külön érdekesség, hogy három olyan játékosról van szó, akik nyáron könnyen klubot is válthatnak. Ez talán jelzés a csapatok részéről, hogy nem tekintik már kerettagnak a játékosokat?

Ami a többi pályára lép hőst illeti, Kleinheisler László (Werder Bremen), Kádár Tamás (és Lovrencsics Gergő - Lech Poznan), Priskin Tamás (Slovan Bratislava) és Guzmics Richárd (Wisla Krakkó) is megkapta a megemlékezést klubjától a hivatalos Facebook-oldalon (KÉPEK A CIKK ALJÁN). Meglepő talán, de elmaradt például a gratuláció Nikolics Nemanja esetében - igaz, a Legia sztárja nem lépett pályára kedden este.

Ami az itthoni klubokat illeti, a Ferencváros oldala egész nap a válogatott mérkőzéssel van elfoglalva, de gratuláltak az MTK-nál, a Puskás Akadémiánál, a Diósgyőrnél és a Videotonnál is. A válogatott keret itthon játszó játékosai közül egyedül a Haladásnál és a Debrecennél nem postoltak semmit a mérkőzéssel kapcsolatban, igaz, a vasi gárda nem túlságosan aktív a legnagyobb közösségi portálon.

euro-2016