EURO 2016

Izzadtságszagú svájci siker szombat délután

Svájc négy-öt ziccert hibázva, végül csak egy góllal múlta felül Albánia legjobbjait.

Igen hamar megszerezte a vezetést Svájc válogatottja Albánia ellen. Egy szögletet követően Schaer fejelt Berischa kapujába. A svájci nyomás nem csökkent, folyamatosan támadtak Shaqiriék a második gól megszerzéséért, ám az első játékrészben csak kapufáig jutottak. Az albán gondokat ráadásul tovább súlyosbította, hogy Cana negyedórán belül megkapta második sárga lapját, így az Eb-újoncnak közel egy órát kellett emberhátrányban játszania.

 

A második játékrészben nem törték össze magukat a svájciak az újabb gól megszerzéséért, míg az albánoknak nem sok esélyül volt komoly helyzetbe kerülni, egészen a 88. percig. Ekkor Gashi vihette kapura egyedül a labdát, ám Sommer kapus bravúrral hárított. Mindkét oldalon volt egy-egy vitatható helyzet a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem akart közbeavatkozni, így maradt az 1-0-s végeredmény.

161797

Tippünk, mely szerint lesz tizenegyes a mérkőzésen, sajnos nem jött be, ám mindez csak néhány milimteren múlt, hiszen Cana a tizenhatos előtt pár fűcsomóval követte el szabálytalanságát.

Folytatás este, a B-csoport mérkőzéseivel, ahol is Wales Szlovákiával, Anglia pedig Oroszországgal találkozik.

[1695420] 2016-06-11 15:00:00 Albánia - Svájcx;
euro-2016