Felkészülés

Jó pénzért jöhet a gólváltás Albániában

A vb-ről lemaradt két csapat közül az albánok keltettek jobb benyomást az utóbbi években, de éledeznek az északiak is.

A hétfői kínálat elég sovány, mivel a komolyabb barátságos derbik kedden érkeznek, mi mégis találtunk egy megfontolásra érdemes fogadást. Az albániai Elbasan Arenában a magyarok számára oly kedves norvég csapat lép pályára 19 órakor és Ausztrália 4-1-es legyőzése után próbál majd momentumot építeni a közelgő megmérettetésekre.

1x2    
Albánia Döntetlen Norvégia
2.45 3.30 2.69

A vb-részvételről mindkét gárda lecsúszott, bár a kijutás nem is lehetett reális elvárás, mégsem mondhatjuk, hogy kárba veszne nekik ez a néhány barátságos válogatott meccs, hiszen fél szemmel már az Eb-selejtezőkre figyelnek a mesterek.

Az albánok a 2016-os kontinenstornán már megmutatták erősségeiket és hogy számolni kell velük, ám a csoportkör után végül búcsúzniuk kellett. Sokáig nem tartott azonban az Eb-részvétel miatti eufória, mivel azóta a jobb csapatok sorra nullára lépik le őket a saját közönségük előtt.

Albánia#alb-albania#5

A hat fős vb-selejtezőcsoportjukban végül a harmadik helyre futottak be, de otthon a legutóbbi három tétmeccsükön Olaszország, Izrael és Spanyolország is nullázni tudta őket. Másrészről a kisebb, középszerűbb csapatoknak, mint Macedónia, Liechtenstein vagy Bosznia-Hercegovina azért mindig összejött a gólszerzés.

Nemrégiben kinevezett mesterükkel, a korábbi olasz válogatott Christian Panuccival az élen próbálnak rátalálni ismét a nyerő- 2020-as Eb-re vezető útra és a Norvégia ideális ellenfél lehet végre egy pozitív eredmény elérésére. Idén még nem volt meccsük, legutóbbit 2017 végén vívták, amelyen a jóval erősebb kerettel rendelkező török csapatot idegenben verték 3-2-re.

Az albánok sztártámadója, Sadiku bármikor képes villanni. fotó:fifa.com

Legmeggyőzőbb játékosuk a Levantéban játszó Armando Sadiku, aki kettőt vágott Törökországnak és 32 válogatott meccsen már 11 találatnál jár. A pálya hátsó szekciójában nem kisebb név szerepel, mint a Napoli alapembere, a posztján a Serie A egyik legjobbjaként elismert Elseid Hysaj lép pályára.

Meglepően sok hasonlóság van a két csapat eredményeiben, ám míg az albánoknak otthon nem ment annyira, a norvégok idegenben bukdácsolnak. Az északi csapat szintén a harmadik helyen zárta a selejtezőcsoportját, majd barátságos meccsen a szlovákok és a macedónok is nullára verték őket.

Idei első meccsükön Ausztrália csapatát fogadták Oslóban és az LA Galaxy csatárának, Ole Kamarának a mesterhármasa által 4-1-re diadalmaskodtak. Külön öröm lehet skandinávoknak, hogy

csereként jól szállt be a meccsebe és gólpasszt adott a még mindig csak 19 éves Odegaard aki ezúttal a kezdőben kaphat helyet.

Vajon sikerül a benne rejlő potenciált kihozni magából, vagy egy újabb beváltatlan ígéret marad? fotó: dagbladet.noA tini sztárpalánta a Real Madrid játékosa, de jelenleg a holland Heerenveennél van kölcsönben és egyelőre nem sikerült magából kihoznia a maximumot, hiszen klubjában 23 meccsen csak 2 gólt szerzett.

A két nemzeti csapat eddig négyszer mérte össze erejét, 2013-ban Albániában 1-1-es döntetlen, a visszavágón pedig 1-0-ás albán siker, míg lassan 20 éve, az 2000-es Eb-selejtezőn az oslói 2-2 után a norvégok 2-1-re diadalmaskodtak Tiranában.

A múltban tehát 4/3-szor jött a gólváltás, de nem is erre, hanem a mutatott formájukra alapozva @1.85-ös oddsért látunk értéket a gólváltásban. Habár a közelmúlt nem feltétlenül ezt támasztja alá, de az önbizalomtól duzzadó, nagyjából egy szinten lévő, viszonylag stabil védelemmel rendelkező válogatottak meccse ​1-1 körüli eredménnyel zárulhat.

[2692073] 2018-03-26 19:00:00 Albánia - Norvégiax;