Darts

Szakértőink szerint "meglepetés" születik a forduló rangadóján

Csütörtökön Glasgow-ban folytatódnak a Premier League Darts küzdelmei, a PDC Hungarian Fan Club adminjai pedig ismét megtették tippjeiket, illetve kifejtették véleményüket a forduló mérkőzéseit illetően.

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Gary Anderson Döntetlen Adrian Lewis
1.80 @ TippmixPro 4.45 @ TippmixPro 2.90 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Nehéz napja lesz Garynek - kezdte mondandóját a magyar bajnok Székely "Penge" Pál. Két és nem akármilyen két mérkőzést kell játszania (most pótolja be a skót az elmaradt meccsét, így ebben a fordulóban Smith nem játszik)! Mindkét ellenfele (Lewis és Wright) kiváló formában játszik a PL-ben, ráadásul az elmúlt versenyeken nem mindig ment úgy a játék Andersonnak, ahogyan elvárják tőle. Úgy gondolom, hogy az első mérkőzésen ki akarja majd használni a kezdés előnyét, és mindent belead, ennek ellenére az ikszre teszem a voksom. A Sport TV szakkommentátora, Ziegenhám Medárd szerint Anderson mentálisan egy kicsit elfáradt, Lewis pedig nagyon koncentrál erre a versenysorozatra, így az angol győzelmére tippel. Barta Zsolt érdekes trendekre hívta fel a figyelmet: az utóbbi tíz mérkőzésük úgy nézett ki, hogy három Anderson-, három Lewis- majd ismételten három Anderson-győzelem, a hétvégén pedig az angol nyerte a meccsüket Barnsleyban, az első Players Championship állomáson, ezt elvileg még újabb kettő követi. Továbbá Gary esetében - ami a körátlagokat illeti - az elmúlt négy fordulóban a gyenge-erős-gyenge-erős sormintát figyelhettük meg. 

Tippek a Gary Anderson-Adrian Lewis meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Anderson Lewis Döntetlen Döntetlen Lewis

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
James Wade Döntetlen Robert Thornton
1.50 @ TippmixPro 4.90 @ TippmixPro 3.95 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Nagy volt az egyetértés, egyedül a Sport TV másik szakkommentátora, Vereczkey Lajos vár döntetlent ettől a találkozótól. Véleménye szerint a hazai közönség segíthet Thorntonnak, hogy végre egy jobb teljesítményt tegyen le az asztalra, míg Wade-et megfoghatja, hogy ellene szurkolnak. Ziegenhám Medárd szerint viszont bárhol máshol jobb esélye lenne Thorntonnak, a hazai publikum csak plusz terhet jelent a vállán. Barta Zsolt is úgy véli, hogy nem most táltosodik meg a skót, nem egy jó formában lévő Wade ellen fog tudni túllépni a saját árnyékán. Hozzátette, hogy a nap meglepetése lenne, ha csak megszorongatni tudná az angolt. Nem vár meglepetést Székely "Penge" Pál sem, szerinte Wade éppen annyit hoz majd, ami a győzelemhez szükséges, jól megy neki a PL-ben, két hete veretlen, és ezt a menetelését The Thorn ellen is folytatni fogja.

 Tippek a James Wade-Robert Thornton meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Wade Wade Wade Döntetlen Wade

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Michael van Gerwen Döntetlen Phil Taylor
1.50 @ TippmixPro 4.90 @ TippmixPro 3.75 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Barta Zsolt, a csapat statisztikai guruja ezúttal is a számok bűvöletében élt: 49. mérkőzésükre készülnek, huszonhét Taylor, húsz Van Gerwen-siker és egy döntetlen az egymás elleni mutatójuk, a PL-ben viszont már a holland felé tolódik el a mérleg (5-1-1). Hozzátette, hogy senki nem győzte még le annyiszor az öreget, mint a "kopasz", ez a húsz siker a legtöbb. Hat meccset játszottak 2016-ban, ebből ötöt behúzott Van Gerwen, abból kettő ráadásul kamerás volt. A világelső mellett szól a több dolog, de Zsolt tippje a döntetlenre érkezett, és megjegyezte, hogy ha megdől, akkor bízik benne, hogy Taylor oldaláról, vagyis angol siker születik. A többieknél is eluralkodtak az érzelmek, Székely "Penge" Pál és Ziegenhám Medárd is a kedvence mellette tette le a voksát, utóbbi megjegyezte, hogy kabaré a négyszeres pénz a 16-szoros világbajnokra, míg előbbi szerint Taylornak az önbizalma egyre inkább a régi. Vereczkey Lajosnál is az angol a befutó, szerinte nem kérdés, hogy Van Gerwen van a legjobb formában, de Taylor is nagyon egyben van, és mindig felszívja magát az ilyen derbikre.

Tippek a Michael van Gerwen-Phil Taylor meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Döntetlen Taylor Taylor Taylor Taylor

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Raymond van Barneveld Döntetlen Dave Chisnall
2.55 @ TippmixPro 4.25 @ TippmixPro 2.00 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Ez egy borzasztó ki-ki meccs - kezdte a meccs elemzését Ziegenhám Medárd. Itt, aki veszít, az nagyon távol fog kerülni a legjobb négytől, ugyanis jelen pillanatban Barneynak négy, Chisnallnak pedig három pontja van. Fontos faktor lesz tehát a helyzetből adódó nyomás. Barta Zsolt számára éppen emiatt lesz ez az est egyik legjobb várt találkozója, és megjegyezte, hogy nem csak a négytől kerülhet távol a vesztes, de az ő esetükben az is kérdés, hogy a legjobb nyolcban ott lesznek-e. Nehéz meccsek várnak rájuk a folytatásban, baromi fontos mindkettejük számára, hogy ezt hozzák, hatalmas így a tét ezen a derbin. Medárd és Zsolt is Barney mellett tette le a voksát, utóbbi hozzátette még, hogy Chisnallnál látott több betlit, ezért tart a hollanddal, míg előbbi szerint a skót közönség inkább Barneveldet támogatja majd. Székely "Penge" Pál máshogyan vélekedett, szerinte Chizzy jól játszik, de az ellenfelei rendre jól teljesítettek ellene, így nála az angol a befutó.

Tippek  a Raymond van Barneveld-Dave Chisnall meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Barneveld Chisnall Chisnall Döntetlen Barneveld

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Gary Anderson Döntetlen Peter Wright
1.80 @ TippmixPro 4.30 @ TippmixPro 2.85 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Az est utolsó mérkőzésén Vereczkey Lajos és Székely "Penge" Pál is úgy gondolja, hogy fontos szerepet játszik majd az, hogy Anderson hogyan teljesít az első meccsén. A tippjük azonban különbözik, Pál szerint az a stabilitás, ami Wrightot egy-egy mérkőzésén jellemzi, az most meghozza számára a sikert, míg Lajos szerint Anderson lesz a befutó, akinek borzasztó fontos ez a dupla meccses este. Bata József is egyetértett velük, aki úgy kalkulál, hogy Lewis ellen alulmarad Anderson, ezért nem engedheti meg magának, hogy ezen a meccsen is kikapjon. Barta Zsolt Gary-fanként két győzelemmel számol, úgy véli, hogy a címvédő skótnak ez az este nem a legjobb nyolc közé, hanem a legjobb négy közé jutás szempontjából fontos, így ennek megfelelően fog felkészülni erre a fordulóra.

Tippek  a Gary Anderson-Peter Wright meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Anderson Anderson Wright Anderson Anderson