Angol foci

Újabb pofont kapott a Manchester United

  • hatharom.com

Tovább tetőznek a Manchester United gondjai, a legfrissebb hírek szerint a csapatkapitány Wayne Rooney-ra akár nyolc hét kihagyás várhat.

Rooney a lehető legrosszabbkor dőlt ki a sorból / facebook.com

Nem vállalunk nagyot azzal, ha kijelentjük, hogy nem a mostani lesz a Manchester United szurkolók kedvenc szezonja, bár a Vörös Ördögök az FA-kupában és az Európa Ligában még versenyben vannak, a Premier League-ben már maximum csak egy dobogós helyezésben gondolkodhatnak. A viszonylagos eredménytelenségnél is nagyobb probléma azonban a United gyenge játéka, az egykoron szebb napokat látott csapat meccseinek többsége csalódást keltő látványt nyújt és az összképen az sem segít, ha néha egy-egy játékos megcsillogtat valamit valódi tudásából. 

A United ebben a szezonban rendkívül gyenge támadójátékot produkál, amit jól jelez, hogy míg egyes sztárcsapatokban 40-50 gól is termelnek a csatárok, addig a manchesteriek házi góllövőlistáját Wayne Rooney és Anthony Matrial vezeti 8-8 találattal - és ez az összes sorozatra vonatkozó adat.

A bajokat csak tovább tetézheti a csapatkapitány Rooney kiválása: a The Times híre szerint a támadóra akár nyolchetes kihagyás is várhat keresztszalag problémák miatt. Louis van Gaal a Twitteren megerősítette a támadó sérülését. "13 játékosunk bajlódik sérüléssel, az egyik közülük Wayne Rooney" - írta közösségi oldalára a holland menedzser. Bár Rooney-t a szezon elején rengeteg kritika érte a szurkolók részéről, az utóbbi hetekben nem lehetett rá panasz, hiszen 2016-ban 9 tétmeccsen hétszer talált a kapuba.

A lehető legrosszabbkor jött tehát a támadó kiválása, aki az utóbbi időben valóban vezére volt ennek a gárdának. A klub körül amúgy sem túl rózsás a hangulat, sokan már van Gaal menesztését és az új tréner - talán José Mourinho? - kinevezését várják. A meccsek viszont futószalagon érkeznek, csütörtökön például a dán FC Midtjylland otthonába vizitál a gárda.

[2148510] 2016-02-18 20:45:00 FC Midtjylland - Manchester Unitedx

A skandinávok ellen találkozón nagy valószínűséggel a kezdőben kaphat helyet a '93-as születésű  William Keane is, aki a szezonban összesen egy bajnokin jutott szóhoz - négy perc erejéig. Ha még ehhez hozzávesszük, hogy a PL csapatok körében meglehetősen szerény a második számú európai kupasorozat renoméja, akkor bizony elgondolkodtató a hazai csapatra kínált kerek ötszörös szorzó.

Manchester United#eng-manchester_united#5

Bár kétségtelen, hogy a Midtjylland papíron lényegesen gyengébb alakulat, mint a Manchester United, azért rendelkezik nemzetközi tapasztalattal, hiszen rendszeres résztvevője valamelyik kupasorozatnak. A dánok problémája viszont az lehet, hogy csak március elején játsszák az első tétmeccsüket a honi pontvadászatban, így a manchesteriekre jobbára barátságos találkozókkal tudtak felkészülni.

Kérdés ezek után mire érdemes ezen a meccsen fogadni...Rooney kiválásának híre alighanem a kezdésre feljebb tornássza a vendég győzelem szorzóját, de vajon megéri kockáztatni a pénzünket egy gyenge formában lévő és komoly csatárgondokkal küszködő együttesre egy nemzetközi kupameccsen?

FC Midtjylland - Manchester United    
Kevesebb, mint 2,5 gól Több, mint 2,5 gól
1.62 2.00
[2148510] 2016-02-18 20:45:00 FC Midtjylland - Manchester Unitedx;