Sportfogadás

Semmi esélye Ronaldónak a következő Aranylabdára?

Egészen meglepő oddsokkal nyitott az egyik külföldi bukméker a 2016-os Aranylabdát illetően.

Alig néhány órája nyerte meg Lionel Messi a 2015-ös év legjobb futballistájának járó díjat, a FIFA Aranylabdáját, máris fogadhatunk, hogy vajon lesz-e címvédés. Az argentin sztár ezzel már öt címnél jár, és bizony az egyik külföldi bukméker szerint toronymagas esélyese a következő elismerésnek is. Hogy őszinték legyünk, mi kicsit meg is lepődtünk, mekkora különbség van az oddsokban Messi és CR7 között.

Ki nyeri a 2016-os Aranylabdát?
Lionel Messi 1.75
Cristiano Ronaldo 6.00
Neymar 10.00
Luis Suárez 16.00
Robert Lewandowski 26.00
Gareth Bale 26.00

Már csak azért is furcsa Ronaldo magas szorzója, hiszen a féknek tartott Rafa Benítez immáron nem hátráltatja a csapatot, ráadásul a 2016-os évben csak a portugál játszik nívós tornán, és ha a luzitánoknak jól sikerül az Eb, akkor Ronaldo is nagyobb eséllyel nyerheti meg a címet. Persze a többi begyűjthető trófea is sokat nyomhat a latba, márpedig a Real Madridnak öt pont hátránya van (vesztett pontok alapján) már most a Barcelonától és négy az Atléticótól.

Az Eb-címre legnagyobb eséllyel pályázó németektől egyébként Mesut Özil a favorit, míg a házigazda franciáknál Paul Pogbát tartják a bukik a legesélyesebbnek az Aranylabdára, 34-34-szeres oddsért. A kapusok között természetesen Manuel Neuer van legelöl, neki szintén 34-szeres a szorzója, míg az első védekező szellemű játékost a lista 20. helyén találjuk, az osztrák David Alabára 51-szeres oddson fogadhatunk.