Karrier

Napokon belül eldőlhet két sztáredző sorsa is

Pep Guardiola és Rafa Benítez jövőjére is hamarosan választ kaphatunk.

Más-más körülmények miatt, de az elmúlt hetekben igen sokat volt téma Rafa Benítez és Pep Guardiola jövője is a nemzetközi sportsajtóban. A két spanyol tréner közül a Bayern München mestere van irigylésre méltó helyzetben, őt ugyanis angol sztárcsapatok vinnék, míg Rafa Benítez állítólag közel áll a menesztéshez a Real Madrid élén. Ha minden igaz, napokon belül letisztázódhat a sorsuk.

Benítez esetében olyan pletykákról hallani, hogy a Villarreal elleni kudarcot követően a vezetőség ultimátumot adott neki, ám ügynöke, Garcia Quilon ezt tagadta: "Miféle ultimátum? Nem tudunk semmit, senki nem szólt nekünk ilyesmiről. Minden csak puszta spekuláció. Rafának jó kapcsolata van mind emberi, mind szakmai szinten játékosaival". Ez persze aligha fedi a valóságot, a hírek szerint ugyanis Ronaldóék nagyon szeretnék, ha Benítez távozna a csapat éléről.

Guardiola esetében már érdekesebb a helyzet, ő ugyanis nagyon jól szerepel a Bayern Münchennel, ami a két manchesteri klub, a United és a City figyelmét is felkeltette. A volt Barcelona-edző egyelőre semmilyen konkrétumot nem árult el, ám többen tudni vélik, Pepnek ez lesz az utolsó idénye Münchenben, mert nagyon szeretne Angliában edzősködni. "Jövő héten minden letisztul, mindenki megtudja, hogy döntöttem" - nyilatkozta Guardiola a Darmstadt elleni kupasikert követően.

Pep következő állomáshelyére egyelőre nem fogadhatunk, míg annak, hogy Rafa lesz a következő távozó edző a La Ligában, 5-szörös oddsot kínál az egyik bukméker.