Angol foci

Fúrják a játékosai van Gaalt?

Habár a bajnokságban és a Bajnokok Ligája csoportjában is a második helyen áll a Manchester United, úgy fest nincs minden rendben az Old Traffordon. Az egyik játékos szerda este nem is olyan burkolt kritikával illette a csapatot dirigáló Louis van Gaal-t.

Van Gaal népszerűségi indexe nem lehet túl magas a manchesteri öltözőben

Csak gól nélküli döntetlent ért el szerda este a Manchester United a holland PSV ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában, így abba a kényelmetlen helyzetbe került, hogy akár még ki is eshet az elitligából. Ehhez "csak" annyi kell, hogy ne nyerjen az utolsó fordulóban Wolfsburgban, miközben a PSV odahaza verje az orosz CSZKA Moszkvát.

188453

Habár a Vörös Ördögök sokszor unalmas játéka miatt rengeteg kritika érte Louis van Gaalt, a manchesteri klub vezetősége továbbra is bízik a holland szakemberben, főleg, hogy az eredmények azért többé-kevésbé jöttek idáig. Az angol The Telegraph újságírója szerint azonban elképzelhető, hogy az öltözőben nem ekkora a lelkesedés a közismerten nehéz ember hírében álló holland mester iránt. A zsurnaliszta a BBC-nek nyilatkozva azt mondta, az egyik manchesteri játékos arról panaszkodott neki a szerda esti meccs után, hogy a holland kezei alatt csak féljátékosnak érzi magát és a csapat játéka sem a játékosok, sem pedig a szurkolók felé nem fair. Az újságíró persze nem adta ki a futballista nevét, ám különböző fórumokon két nevet emlegetnek: az egyik Juan Mata, a másik Memphis Depay.

Hogy mindezekből mi igaz, azt innen nehéz megállapítani, mindenesetre nem ez lenne az első eset, hogy van Gaal játékosai "fellázadnának" munkássága ellen. Ha valóban van feszültség a klubon belül, az viszont sokba kerülhet a csapatnak, hiszen a már említett BL-helyzet nem tűnik túl egyszerűnek, a hétvégén pedig egy igen pikáns kis csata vár a Vörös Ördögökre, hiszen a listavezető Leicester City otthonában vendégeskednek.

[1988843] 2015-11-28 18:30:00 Leicester - Manchester Unitedx;
184314