Tipp

Törökörszág okozhatja az újabb görög drámát

Fatih Terim először vezetheti győzelemre válogatottját a róla elnevezett stadionban.

Nem is tudom, a jelenlegi görög fociról mi mond el többet: hogy még a magyar válogatottól is kaptak három gólt (igaz, lőttek is négyet) vagy az, hogy még Luxemburgtól is vereséget szenvedtek barátságos találkozón. Az ország futballja mélyponton van, a 2014-es selejtezősorozat indulása óta Michael Skibbe a negyedik szakvezető, aki próbálja helyrerázni a 2004-es Eb-győztes gárdát.

A görög válogatott 12 meccses nyeretlenségi sorozatot szakított meg október közepén, amikor a magyar csapatot hazai pályán 4-3-ra legyőzte. A 12-es pokoli széria közepette mindössze négy döntetlent értek el a hellének, rúgott góljaik száma pedig hasonlóképpen mindössze négy volt. Ami szintén egy sokkoló adat: egészen 2013 szeptemberéig kell visszamennünk az időben, hogy idegenbeli görög sikert találjunk, akkor Liechtensteinben nyertek 1-0-ra, azóta viszont még Feröer-szigeteken is kikaptak Mitrogluék.

Ezzel szemben a török csapat egészen parádés szezont fut: 2015-ben kilenc meccsből 7-2-0 a mérlegük, hazai pályán elkapták Izlandot, Hollandiát, Bulgáriát, Kazahsztánt, de nyerni tudtak Csehországban és ikszeltek a hollandoknál. Úgy tűnik tehát, hogy Fatih Terim újból kinevezése a csapat élére remek döntésnek bizonyult, 2013. óta 26 meccsből 18-at megnyert a csapat, hazai pályán 11-ből pedig 8-at. Most éppen a róla elnevezett stadionban, az isztambuli Basaksehir kerületben található Fatih Termi Stadionban lép pályára a nemzeti csapat, ahol alighanem Calhanogluék szeretnék győzelemmel köszönteni a "hazatérő" mestert.

A poklok poklában járó, teljesen motiválatlan görög csapat a felemelkedést aligha Törökországban fogja elkezdeni. A hazai csapat szorzója csökken, így mi javasoljuk a mielőbbi megjátszást. A tipp megjátszását a   -n ajánlom, itt a legmagasabb jelenleg a szorzó!

hatharom.com-tipp: Törökország
TippmixPro @1.77
Eddig éri meg: 1.70
Téterősség: 4/10
[2133970] 2015-11-17 19:15:00 Törökország - Görögországx;