EURO 2020

Pokol vár Törökországban a fagyos izlandiakra

  • varin

Eb-kijutást érhet a pont, ha viszont Izland nyer, még nyílt marad a játszma a H-csoportban.

{"headTitle":"Törökország-Izland","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-14 18:00","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Törökország","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.84","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Izland","odds":"4.82","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Viszonylag egyszerű a helyzet az Eb-selejtezők H-csoportjában, ahol előzetesen török-izlandi versenyfutást lehetett várni a második helyért, a franciák mögött. Noha a gallok elsősége nem lesz sima, kijutásuk biztos, így valóban az említett két csapat küzdhet meg a másik, kvalifikációt érő pozícióért. Ráadásul csütörtökön éppen egymás ellen.

Valójában viszont nagyon úgy tűnik, Izlandnak nem maradt esélye a kijutásra, hiszen ha nem nyernek kora este Isztambulban, akkor nincs helye semmilyen matematikának sem, biztosan elbúcsúzhatnak a kijutástól. A törökök igen kényelmes helyzetét a franciaországi kései gól jelenti, hiszen az az Ayhan-gól brutálisan sokat számít a végelszámolásnál, hiszen még ha meglepetésre ki is kapnak otthon a félholdasok, akkor is csupán Andorrában kell nyerniük az üdvösséghez.

280470

Ez eléggé nagy magabiztosságot adhat Yilmazéknak, hiszen sorsuk duplán is a saját kezükben van, persze aligha lenne rossz érzés otthon megünnepelni az Eb-szereplést, mint aztán a hazai pályán is csak 1-0-ra legyőzött miniállam otthonában játszani egy élet-halál 90 percet.

A szigetlakók persze csak saját magukat okolhatják sorsukért, a franciák elleni oda-vissza vereség rendben van, de a tiranai vereség szerte is foszlatta az álmokat. A lehetetlent persze meg kell próbálniuk, még úgy is, hogy Törökországban ebben a selejtezősorozatban nemhogy nem nyert, de még gólt sem szerzett senki sem.

Fotó: aa.com

Ez a török csapat most kiváló alakulatnak nevezhető, Cenk Tosun sérülése után most kezd formába lendülni, Hakan Calhanoglu a milánói edzőváltás óta remek formának örvend, a válogatott pedig joggal duzzad az önbizalomtól. Habár Günes mester előzetes kezdőjében egy igen offenzív, 4-3-3-as felállás látható, valójában nem kizárt, hogy a mostanság többet látott 4-1-4-1 lesz a megoldás, egy alapvetően defenzív, labdatartásra berendezkedett taktikával.

Mi úgy véljük, ezen a meccsen az under annyira egyértelmű, hogy kár is más tipp után vadászni. Az izlandi csapat sosem volt az a gárda, amely kezdeményező félként beszorítja az ellenfelet, a törökök pedig halál nyugodtan gurigázhatnak, amíg az ellenfél mellett 0 gól szerepel. A törökök az albánokat és andorraiakat is csak 1-0-ra csapták meg, ez pedig szerintünk itt is a legvalószínűbb eredmény.

{"headTitle":"Törökország-Izland","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-14 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2,5 gól alatt","odds":"1.78","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[2942085] 2019-11-14 18:00:00 Törökország - Izlandx;