Foci-vb 2018

Pokol vár Izlandra Törökországban

A játéknap rangadóján óriási a tét, hazai pályán nem hibázhatnak a törökök.

   
Törökország Döntetlen Izland
1.90 3.30 3.95

Még mindig beszédtémát jelenthet Izlandon a Finnországban elszenvedett vereség a 7. fordulóban, ha Helsinkiben nem hibáztak volna Sigurdssonék, a pótselejtező gyakorlatilag már biztos lenne. A nagyon gyenge finnek azonban meglepték az Eb meglepetéscsapatát, így a szigetországban kemény számolgatás kezdődött el a továbbjutást illetően. A helyzet nagyon bonyolult, de az biztos, hogy egy törökországi vereséggel óriási gondba kerülne a szimpatikus kiscsapat.

186569

Márpedig Mircea Lucescu csapatának otthonába nem nyerni járnak a csapatok, olyannyira, hogy a félholdasok az utolsó négy meccsüket négy győzelemmel és egy kapott góllal abszolválták, megverve többek között Horvátországot is. A török csapat igen erős és fontosabb hiányzójuk nincs is, ráadásul 35 ezer fanatikus áll majd az oldalukon, így biztosak lehetünk benne, hogy a győzelmi kényszer hatására offenzív, bátor futballt látunk majd Ylmazéktól.

Izland kerete is teljes, az ukránok elleni sikert követően Heimir Hallgrímsson fiai optimisták lehetnek, hiszen az utolsó körben Koszovót fogadják. Üröm az örömben viszont, hogy előre és hátulra is kell majd figyelniük, hiszen attól függően, hogy hogy alakul a következő 180 perc, akár 1. és 4. helyen is végezhetnek majd.

Izland még soha nem járt világbajnokságon, a 2000 óta lejátszott 24 idegenbeli vb-selejtezőjén pedig 4-5-15 a csapat mérlege úgy, hogy csak Máltát, Albániát, Szlovéniát és Koszovót tudták legyőzni.

Törökország hozzáállása a mérkőzéshez nem kérdés, viszont örömmel betekintenénk Hallgrímsson gondolataiba, hogy hogyan vélekedik a pénteki 90 percről. Majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt Izland nagyon simán nyert a törökök ellen, ha pedig most is náluk landol a három pont, hirtelen pokolian jó helyzetben találnák magukat. Ugyanakkor egy biztonságos iksz is elég lehet a pótselejtezőhöz.

Mindkét csapatnak tengernyi vesztenivalója van, emiatt is várnak a bukik viszonylag kevés gólt. Mi azonban nem feltétlenül esküdnénk meg az underre, ha a predikciónk beigazolódik, akkor a törökök bátrak lesznek, hamar betalálnak, onnantól pedig már a vendégek is feladják a kontrajátékot és a gólszerzésre fókuszálnak. Inkább a 2.5 gól felett opcióra szavazunk a    -n, mint más kimenetelre, de fogadási szempontból nagyon nehéz találkozó. De hogy 90 perc kőkemény futball és izgalom vár ránk, az tuti!

[2059516] 2017-10-06 20:45:00 Törökország - Izlandx;