Tenisz

Tényleg nagy a baj Rafa Nadalnál

  • hatharom.com

Nyaralás helyett tenisz, a spanyol salakkirály is ütőt ragad a héten az ATP 500-as hamburgi tenisztornán.

A 14-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal pályafutása leggyengébb szezonját futja. Melbourne-ben és Párizsban a negyeddöntőben búcsúzott, míg Wimbledonban a második fordulóban. De nem csak a Grand Slam-viadalokon nem jöttek az eredmények számára, hanem a Masterseken sem. Komoly meglepetésre idén tornagyőzelem nélkül maradt az európai salakszezonban, ez pedig a világranglistás helyére is kihatott. Jelenleg mindössze a tizedik helyen rangsorolják, 2005-ben, karrierje elején állt legutóbb ennyire hátul. 

A mallorcai klasszis a héten Hamburgban teszi tiszteletét, ahol 500-as besorolású salakos tornát rendeznek. Ritkán látjuk a legnagyobb sztárokat így a nyár közepén, általában Wimbledon után először a rangosabb amerikai kemény pályás tornákon ragadnak ütőt. Nadalra sem jellemző, hogy ilyenkor játszana, ezen időszakban 2007-ben indult legutóbb tornán. Ez is jól mutatja, hogy komoly gödörben van...

Nem rossz a mezőny Hamburgban, de azért illene Rafának ezt a tornát behúznia. Ha nem sikerül neki, azzal csak tovább rontja a helyzetét, hiszen az önbizalma jelenleg így is a béka feneke alatt van. Nagy szüksége lenne a győzelmekre, lassan ugyanis beindulnak a tornák a tengerentúlon, ahol egy jó szerepléssel rengeteg pontot gyűjthet, tavaly ugyanis csuklósérülése miatt ezeket mind kihagyta. 

Fogadás győztesre
Rafael Nadal Fernando Verdasco
1.14 @ TippmixPro 4.35 @ TippmixPro

Az első meccse lesz az egyik legnehezebb, hiszen honfitársa, Fernando Verdasco ellen kezd. Az egymás elleni mérlegük 15-2-es Rafa fölényt mutat, viszont az elmúlt két összecsapásukat, idén Miamiban és 2012-ben Madridban az idősebb spanyol nyerte. A bukiknál egyértelmű favorit Nadal, mi azonban nem vennénk mérget arra, hogy átgázol Verdascón, annak ellenére, hogy a rutinosabb hispán sincs élete formájában. Jó befektetésnek tűnik a    -nál a 20,5-nél több játékra fogadni 1.75-szörös pénzért.

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.