EURO 2016

Megnehezítettük a saját dolgunkat - Juhász Roland

Nem ilyen kezdésre számított a válogatott középhátvédje és kapusa. Gulácsi Péter szerint a végén kellett volna okosabban játszani, míg Juhász Roland szerint olyan mérkőzést vesztettünk el, ami a kezünkben volt.

Juhász Roland jobb folytatásban reménykedik - Fotó: AFP

Katasztrofálisan kezdte a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőit a magyar válogatott, amely az első mérkőzésen, hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget Észak-Írországtól. A lefújást követően a hatharom.com kérdéseire Dzsudzsák Balázs, Priskin Tamás és Lovrencsics Gergő már elmondta a véleményét, de megszólaltak a védelem tagjai is.

"Olyan mérkőzést vesztettünk el, ami a kezünkben volt. Bár nem mondanám, hogy bármelyik csapatnak ordító helyzetei lettek volna, de megszereztük a vezetést. Aztán egy elég szerencsésnek mondható góllal egyenlítettek, majd jött az emberhátrány és egy odapattanó labda. De nincs kifogás, nyernünk kellett volna hazai pályán. Nagyon szomorú vagyok, nem ilyen mérkőzésre, nem ilyen kezdésre számítottunk. Alaposan megnehezítettük a saját dolgunkat" - mondta Juhász, aki hozzátette, reméli ennél csak jobb lehet a folytatás.

Gulácsi Péter azt követően érkezett haza a válogatotthoz, hogy klubcsapatával kiesett a Bajnokok Ligájából, illetve a bajnokságban is elszenvedték az első vereségüket. A most kapott gólokért azonban tévedés lenne őt hibáztatni. "A vezetés megszerzése után meg kellett volna tartanunk az eredményt és kicsit zártabban védekezni. A szélen kerültek mögénk, azt kellett volna megakadályozni, hogy tisztán kapura tudjanak fordulni. A meccs végig nekünk állt, és ha nem is szenzációs futballal, de felőröltük az északíreket. Viszonylag működtek is a dolgok, egy null után kellett volna okosabban játszani. Nyilván nem ilyen rajtot képzeltünk el, de sok van még hátra, rengeteg pontot lehet még szerezni a csoportban. Most azonban idegenben kell egy bravúrgyőzelmet aratni, amivel kiváltjuk ezt a három pontot" - értékelt a hálóőr.

A hibák kijavítására, és az említett bravúrgyőzelemre leghamarabb október 11-én, Romániában nyílik lehetőség. Amennyiben Bukarestből sikerülne elhozni a három pontot, jó eséllyel az összes szurkoló megbocsátani az északírek elleni kisiklást...

157976
[1667484] 2014-09-07 18:00:00 Magyarország - Észak-Írországx;